Nekaj dni bo še lepo in toplo, prihodnji teden se bo začela kurilna sezona

Slovenija 11. Okt 202305:45
ogrevanje radiator plin elektrika
BOBO

Pred nami je še nekaj sončnih dni. Živo srebro se bo danes ponekod povzpelo do kar 26 stopinj Celzija. Konec tedna pa nad naše kraje prihaja dokaj izrazita hladna fronta. V prihodnjem tednu se bo torej začela letošnja kurilna sezona, napovedujejo na agenciji za okolje.

V sredo bo pretežno jasno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla. Jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju 15, najvišje dnevne od 22 do 26 stopinj Celzija, piše na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

V četrtek in petek se bo na Primorskem oblačnost povečala, drugod bo precej jasno z nekaj jutranje megle. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V soboto bo na zahodu že lahko padla kakšna kaplja dežja, drugod bo še povečini sončno, še napovedujejo meteorologi na agenciji za okolje.

Kakšno bo vreme od 14. do 19. oktobra

V soboto bo območje Alp še pod vplivom toplega jugozahodnega vetra. V nedeljo se bo dokaj izrazita hladna fronta iznad srednje Evrope pomaknila tudi nad naše kraje. Nad severnim Sredozemljem bo nastalo ciklonsko območje, ki se bo v naslednjem tednu vedno znova obnavljalo. Od severovzhoda bo k nam dotekal občutno hladnejši zrak.

V soboto bo v zahodnih krajih pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, drugod po Sloveniji bo še povečini sončno in toplo. V nedeljo bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo v noči na ponedeljek predvidoma spustila do okoli 1.500 metrov nad morjem. V ponedeljek bodo padavine prehodno ponehale, od torka do četrtka pa se bo njihova verjetnost znova povečala. Hladno bo, jutranje temperature bodo okoli 5, najvišje dnevne pa okoli 10 stopinj Celzija. Na Primorskem bo pihala burja. V prihodnjem tednu se bo torej začela letošnja kurilna sezona.