Nekdanjemu predsedniku državnega zbora Zorčiču v Brežicah tudi v drugo ni uspelo

Slovenija 04. Dec 202220:59 1 komentar
Igor Zorčič
Foto: Uroš Kokol/N1

V drugem krogu županskih volitev v Brežicah sta si nasproti stala aktualni župan Ivan Molan in nekdanji predsednik državnega zbora Igor Zorčič. Zmage se veseli aktualni župan.

V drugem krogu županskih volitev sta se v Brežicah pomerila aktualni župan Ivan Molan in nekdanji predsednik državnega zbora Igor Zorčič. Oba sta kandidirala s podporo volilcev.

Drugi krog je ponudil veliko bolj tesen dvoboj, kot smo mu bili priča v prvem krogu. Zmago je na koncu slavil aktualni župan Molan, ki so mu volilci namenili 52,61 odstotka glasov.

Nekdanji poslanec in predsednik državnega zbora Igor Zorčič je prejel 47,39 odstotka glasov in mu tako ni uspelo zasesti županskega položaja.

Zorčič, ki bo tudi v tokratnem sklicu zasedal mesto brežiškega občinskega svetnika, se je za župansko mesto v Brežicah potegoval že leta 2018. Takrat ga je prav tako kot tokrat, le da z malenkost večjo razliko, premagal Molan, ki je prejel 54,65 odstotka.

Volilna udeležba v drugem krogu županskih volitev v Brežicah je bila 46,36 odstotka, kar je za skoraj pet odstotkov manj kot v prvem krogu.

V prvem krogu je Ivan Molan prejel 44,89 odstotka glasov, Igor Zorčič pa 29,80 odstotka glasov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje