Nekdanji predsednik SLS Zidanšek izstopil iz stranke

Slovenija 02. Avg 202116:19 0 komentarjev
Marko Zidanšek
Alen Milavec/BOBO

Nekdanji predsednik SLS Marko Zidanšek je izstopil iz stranke, saj da ne verjame v zastavljene načrte stranke. Kot je prvi poročal časnik Večer, gre za osebno odločitev Zidanška, saj se ne strinja z usmeritvami vodstva stranke.

Marko Zidanšek, nekdanji predsednik Slovenske ljudske stranke, je danes naznanil svoj odstop iz stranke. Kot je prvi poročal Časnik Večer, nekdanji prvi mož SLS ne verjame, da bo stranka uspešna s projektom gibanja Povežimo Slovenijo. S svojim umikom je tako stranki želel omogočiti, da brez ovir izpelje zastavljene načrte.

Kot še piše Večer, imata Zidanšek in sedanji predsednik SLS Marjan Podobnik za sabo že pestro zgodovino nesoglasij. V času, ko je stranko vodil Zidanšek, so tako Podobnika izključili iz stranke.

Do izstopa Zidanška iz stranke je sicer prišlo že junija, natanko 31 let po tem, ko se je Zidanšek včlanil v stranko. Vendar svojega izstopa ni želel javno izpostavljati, še navaja Večer in dodaja, da Zidanšek zaenkrat ne misli delovati v nobeni drugi politični stranki, vendar dopušča možnost, da bi se v politiko še vrnil.

sls, slovenska ljudska stranka
Jaka Vinšek/BOBO

“Odločitev Marka Zidanška obžalujem. Čeprav se z nekaterimi njegovimi odločitvami v preteklosti nisem strinjal, verjamem, da je želel delovati v dobro Slovenske ljudske stranke in Slovenije, za kar se mu kot predsednik SLS zahvaljujem in mu želim vse dobro tudi v prihodnje,” je po poročanju časnika Večer Zidanškov izstop komentiral Podobnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!