Nekdanji ptujski hostel Kurent ni našel kupca

Slovenija 22. Feb 202211:28 0 komentarjev
Ptuj
PROFIMEDIA

Ptujski občini skupaj z državo v prvem poskusu ni uspelo najti kupca za objekt nekdanjega mladinskega hotela Kurent na Osojnikovi ulici, s katerim je nazadnje upravljal Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD). Izklicna cena nepremičnine, skupaj z opremo, je znašala 690.000 evrov, a za dražbo prejšnji teden zanimanja ni bilo.

Kot so pojasnili na ptujski občini, ni bila vplačana nobena varščina, zato dražbe sploh niso izvedli. Predstavnike CŠOD in ministrstva za izobraževanje so pozvali k nadaljnjim usmeritvam, zato za zdaj še ne vedo, kakšni bodo nadaljnji korakih v zvezi z načrtovano prodajo.

Objekt že nekaj časa prazen

Potencialnim kupcem je na voljo skoraj tisoč kvadratnih metrov površin, v katerih je nekoč deloval hostel Kurent, nepremičnino pa prodajajo kot celoto skupaj s premičninami, ki so v prostoru.

Omenjeni objekt v središču najstarejšega slovenskega mesta je že nekaj časa prazen, potem ko je po zapletih z zadnjim najemnikom propadel mladinski hotel. Oba lastnika sta se zato odločila za prodajo objekta, katerega nekaj več kot tretjinska lastnica je Mestna občina Ptuj, ostalo je v lasti države.

Prodajo je sicer v občinskem načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem v letošnjem letu potrdil tudi mestni svet, ki bo imel zadnjo besedo tudi pri morebitni potrditvi posla.

Občina denarja za odkup nima

Kot je ob objavi razpisa povedala ptujska županja Nuška Gajšek, so se za dražbo odločili zaradi dragega vzdrževanja zaprtega objekta in odločitve države, da z njim nima nobenih načrtov. Nekaj povpraševanja je v preteklosti po njenih besedah bilo, a nič konkretnega, vseeno pa upa, da bodo uspeli najti novega lastnika, ki bo znal poskrbeti za koristno nadaljnjo usodo objekta.

“Vsekakor bi si želeli, da bi v njem morda uredili stanovanjske enote, saj je to mogoče. Če pa bi ostal mladinski hotel, pa tudi ne bi bilo nič narobe,” je januarja dejala Gajškova. Na občini o morebitnem odkupu državnega dela ne razmišljajo, saj jim tega proračun ne dopušča.

S ptujskim mladinskim hotelom je pred leti upravljal CŠOD, saj so v njem hkrati izvajali tudi šole v naravi, a so se ga leta 2016 odločili zapreti. Skoraj dve leti pozneje je hostel znova odprl svoja vrata, potem ko sta ga lastnika oddala v najem zasebniku, a zgodba zaradi neizpolnjevanja obveznosti slednjega ni trajala dolgo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!