Nekdanjo poslanko SDS naj bi ujeli s ponarejenim potrdilom PCT

Koronavirus 02. Avg 202211:07 11 komentarjev
Lidija Ivanuša
Žiga Živulović/BOBO

Na slovensko-hrvaški meji naj bi maja lani, ko so zaradi epidemije koronavirusa za vstop v Slovenijo še veljali strogi pogoji, ustavili tudi takratno poslanko SDS Lidijo Ivanuša. Mejo naj bi želela prečkati s ponarejenim potrdilom PCT, poroča Necenzurirano.

Lidija Ivanuša, nekdanja poslanka SDS, letos pa kandidatka te stranke na državnozborskih volitvah, je po poročanju portala Necenzurirano ena od ovadenih, ki so jih pri prehodu državne meje ujeli s ponarejenim covidnim potrdilom (PCT). Kot navaja medij, naj bi se to zgodilo 9. maja lani na slovensko-hrvaški meji, in sicer na mejnem prehodu Jelšane. 

Zaradi slabih epidemioloških razmer so takrat v Sloveniji veljali številni covidni ukrepi, vstop v državo pa je bil mogoč le cepljenim, prebolevnikom in osebam z negativnim hitrim ali PCR-testom, ki ni smel biti starejši od 48 ur. Tu pa se je pri takratni poslanki zapletlo, navaja Necenzurirano, zato naj bi proti njej sprožili predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin, za kar je zagrožena kazen do treh let zapora. Po zaključeni preiskavi naj bi vložili kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Kopru, še navaja medij.

Nekdanja poslanka za Necenzurirano obtožb ni želela komentirati. V SDS pa so danes za N1 dejali, da so v času vlade Janeza Janše zakoni in pravila veljali za vse. “Kdor jih je kršil, je bil deležen zakonitega postopka. Nihče ni bil izvzet.  Šele sedanja koalicija briše kazni svojim simpatizerjem za nazaj,” so dodali v stranki. Na dodatno vprašanje, ali nam lahko potrdijo, da se je njihova nekdanja poslanka znašla v postopku zaradi ponarejenega potrdila PCT, pa v SDS niso želeli odgovoriti.

Necenzurirano še piše, da so imeli policisti pri preiskovanju suma kaznivega dejanja veliko težav. Nekdanjo poslanko, ki ima stalno bivališče prijavljeno v Ločici pri Savinji, naj bi tako več mesecev neuspešno iskali na policijski postaji Žalec, saj so želeli pridobiti tudi njene izjave. To naj bi jim uspelo šele jeseni. Se naj bi pa Ivanuša v tem času redno udeleževala sej in delovnih teles v državnem zboru.

Ivanuša je sicer v preteklosti večkrat, podobno kot drugi poslanci in predstavniki stranke SDS, pozvala k cepljenju, še navaja portal. Med drugim je na Facebooku delila tudi objavo poslanke Alenke Jeraj, v kateri je zapisala, da bomo zaradi peščice tistih, ki po letu in pol še vedno trdijo, da virus ne obstaja in da gre za svetovno zaroto, morda potrebovali pomoč sosednjih držav.

Facebook Lidija Ivanuša
Posnetek zaslona

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje