Netflix tudi v Sloveniji začel preganjati deljenje gesel med uporabniki

Slovenija 20. Jul 202320:04 2 komentarja
Netflix preprečuje deljenje gesel tudi v Sloveniji
PROFIMEDIA

Po tem, ko je velikan pretočnih vsebin Netflix postopoma širil seznam držav, kjer uvaja plačljivo deljenje gesel, je zdaj prišla na vrsto tudi Slovenija. Nekateri uporabniki v naši državi so se namreč ob zagonu predvajalnika soočili z napisom, da je Netflix račun na voljo tistim osebam, ki živijo v istem gospodinjstvu.

Kot smo pisali, je Netflix napovedal široko uvedbo dodatnega plačila za vse naročnike, ki svoja gesla delijo s prijatelji.

To je že ob predstavitvi poslovnih rezultatov v prvih treh mesecih letošnjega leta napovedal izvršni direktor podjetja Greg Peters. Vodilni v tehnološkem velikanu so namreč takrat enkrat več poudarili, da si trenutno več kot 100 milijonov gospodinjstev po svetu deli gesla, kar po njihovih besedah spodkopava sposobnost vlaganja in izboljševanja za člane skupnosti.

Netflix je boj proti vsem, ki si gesla izposojajo, najprej testno preizkusil v državah Latinske Amerike, nato pa so na vrsto prišle še “domače” ZDA in številne države na stari celine.

Seznam se je postopoma širil in zdaj dosegel tudi Slovenijo, prvi poroča Tehnozvezdje.

Netflix preprečuje deljenje gesel tudi v Sloveniji
PROFIMEDIA

En račun na eno gospodinjstvo

Slovenski uporabniki Netflixa, ki so si do zdaj delili gesla enega računa, so se v zadnjih dneh ob zagonu predvajalnika namreč soočili z napisom, da je storitev na voljo le tistim osebam, ki živijo v istem gospodinjstvu.

Preberemo lahko, da je Netflix znotraj enega gospodinjstva še vedno mogoče gledati na vseh svojih napravah – tudi med potovanjem. Uporabniki lahko ob zagonu potrdijo še, da je njihov sprejemnik tisti, ki je v gospodinjstvu naročnika. V primeru, da uporabnik le-tega tega ne potrdi, bo Netflix “domače gospodinjstvo” določil sam, še piše v obvestilu.

Novost v praksi pomeni, da bodo vse naprave, ki niso v potrjenem gospodinjstvu, imele omejen dostop do vsebin. Vsi, ki niso del potrjenega gospodinjstva, bodo tako morali ustvariti svoj račun in plačevati naročnino.

Po navedbah spletne strani Tehnozvezdje, je odprtje novega ločenega računa očitno edina možnost za slovenske uporabnike: “V nekaterih državah Netflix ponuja možnost doplačila za nadaljevanje deljenja, Slovenija pa je verjetno med tistimi, za katere so se v vodstvu odločili, da so zneski naročnin dovolj nizki,” so zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje