Neznanca obiskala hišo Toninovih: kaj sta želela?

Slovenija 25. Okt 202123:19 > 23:39 2 komentarja
Matej Tonin
Borut Živulovič/ BOBO

Včeraj smo poročali, da sta se teden dni pred pred pošiljko z nabojem pri Toninovih doma oglasila delavca, ki naj bi opravljala storitve za podjetje T-2. Ker so današnje uradne izjave policije kontradiktorne, smo zadevo preverili znova. Po informacijah N1 je policija dva neznanca izsledila in identificirala kot osebi, ki so ju na sredinih protestih pridržali zaradi spopadanja s policijo.

Kot smo poročali včeraj, sta v petek, 15. oktobra, ko je bil minister za obrambo Matej Tonin na obisku pri črnogorski ministrici za obrambo, k Toninovim domov prišla dva neznanca, ki sta se predstavila kot delavca, ki opravljata storitve za podjetje T-2. Toninova soproga je postala sumničava, zato je poklicala policijo.

Po informacijah N1 je policija neznanca izsledila in identificirala kot osebi, ki so ju dva dni prej – na sredinih protestih – pridržali zaradi spopadanja s policijo.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na podjetje T-2. Kot so nam odgovorili, sta na tistem območju pred tednom dni izvajala redne terenske tržne aktivnosti zunanja pogodbena sodelavca T-2, saj te aktivnosti za družbo T-2 izvajajo poslovni partnerji in njihovi zaposleni. “Pri tem naj bi se zaradi nestrinjanja glede ustreznosti pristopa obeh pogodbenih tržnikov s strani potencialne stranke na njen klic odzvala tudi policija. V družbi T-2 nam tudi ni poznano, da bi bila zunanja tržnika udeleženca protestov,” so še zapisali.

Policija pa je danes sporočila, in to drži tudi po naših informacijah, da delavca dejansko opravljata storitve za podjetje T-2, da življenje Toninovih med tem obiskom ni bilo ogroženo. Ali zato, ker v hišo nista vstopila, saj ju Tonina soproga vanjo ni spustila, ampak obvestila policijo, ali zato, ker sta tam opravljala storitve za T-2, tudi še ni povsem jasno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje