Ni vseeno, ali ste se rodili v ponedeljek ali četrtek

Magazin 19. Feb 202416:21 0 komentarjev
astrologinja, astrologija, vedeževanje
Foto: PROFIMEDIA

Tako kot mesecem tudi dnevom v tednu vladajo planeti, zato je z astrološkega vidika pomemben tudi dan rojstva. Veste, kateri je vaš?

Ni vseeno, ali ste se rodili v ponedeljek ali četrtek, pravijo astrologi.

Vsakemu dnevu v tednu vlada drug planet oziroma sonce in luna. Kaj torej o vaši usodi lahko pove dan rojstva?

Če niste prepričani, kateri dan v tednu je bil, ko ste se rodili, lahko to preverite na tej povezavi.

Ponedeljek – vpliv lune

Ker luna kaže na emotivno plat življenja, je za ljudi, rojene v ponedeljek, ki mu vlada to nebesno telo, značilno, da hitro menjujejo razpoloženje in so čustveno manj stabilni. To se lahko kaže tudi v tem, da so bolj občutljivi kot ostali, posebej na nenadne spremembe in negativne dogodke, piše portal N1 Zagreb. Če je pri “ponedeljčkih” Luna aspektirana tudi v natalni karti, se pri njih lahko pokaže tudi precej razvita intuicija, zaradi katere pogosto lahko zaslutijo, da so napovedane nekakšne težave.

V ponedeljek rojeni ljudje si pogosto o svetu okoli sebe ustvarijo nerealno predstavo, ker so nagnjeni k domišljiji, sanjarjenju in sproščenosti. Po drugi strani pa ponedeljek zahteva povečano odgovornost, dobro organizacijo, večjo voljo do dela in močnejšo koncentracijo. Zaradi tega se pri v ponedeljek rojenih ljudeh pogosto zgodi, da delujejo ali v resnici so nepripravljeni in neprilagojeni na izzive, kar lahko vodi do razočaranj zaradi neizpolnjenih pričakovanj.

Torek – vpliv Marsa

V torek rojenim Mars prinaša veliko pozitivne energije, bolj izrazito seksualno karizmo in impulziven temperament. Te osebe so pogosto zelo samozavestne, pogumne, borbene in neustrašne, neredko pa težijo k prevzemanju vodilnih vlog. Imajo dobre predispozicije za močno poslovno in finančno neodvisnost, pa tudi za zavidanja vredne položaje v družbi.

“Torkarji” imajo zelo jasno postavljene cilje, vendar je od narave Marsovega aspekta v natalni karti odvisno, ali bodo potencial, ki ga imajo, dobro izkoristili za dosego teh ciljev.

V vse, kar počnejo, v torek rojene osebe vnašajo strast in neredko imajo občutek zmagoslavja tudi, ko v resnici izgubijo, saj so se nekaj novega naučili ali izkusili. Njihovo življenje je zaradi vpliva Marsa običajno dinamično, avanturistično in polno nepričakovanih dogodkov.

Sreda – vpliv Merkurja

Merkur spodbuja komunikativnost, željo po znanju in dobri informiranosti, pogosto tudi željo po aktivnejšem intelektualnem delu, recimo pisanju.

V sredo rojeni so običajno prilagodljivi, spretni in zviti, vendar tudi nestrpni in nervozni, kar lahko negativno vpliva na doseganje ciljev, ki zahtevajo potrpežljivost in vztrajnost. Neredko se ljudje, rojeni v sredo, odločajo za poklic, ki jim bo omogočil raziskovanje, novo znanje ali nove dogodivščine.

Naštete lastnosti pa lahko negativno vplivajo na njihovo ljubezensko življenje in partnerske odnose, saj imajo lahko v sredo rojeni težave pri doseganju skladnosti v ljubezenski zvezi.

Četrtek – vpliv Jupitra

V četrtek rojeni ljudje so pogosto optimistični ali čutijo zadovoljstvo in srečo, zato so običajno vesele narave, velikodušni, tolerantni in odprtega duha. Jupiter, ki vlada četrtku, namreč prinaša srečo.

Zaradi tega “četrtkarji” lažje kot kdorkoli drug ljudem vsilijo svojo avtoriteto in dosežejo svoje. Mnogim pa lahko postanejo tudi življenjski vzornik. Dostikrat so karizmatični, družabni in privlačijo druge ljudi. Imajo tudi precejšen potencial za solidno materialno bogastvo, posebej v poklicih ali sferah, ki zahtevajo večje intelektualne napore. Če so njihovi aspekti Merkurja v natalni karti ugodni, bodo to bogastvo dosegli brez pretiranega truda in s pomočjo sreče in ugodnih okoliščin.

Petek – vpliv Venere

Običajno so v petek rojeni ljudje nagnjeni k ljubezni in lepoti življenja. Venera jim namreč vliva močan občutek za lepoto, umetniški talent, senzibilnost, pa tudi praktičnost. V petek rojeni radi polno živijo, uživajo trenutek z vsemi močmi in iščejo ter vpijajo vsako kapljico sreče, ki jo zaznajo.

Pri drugih ljudeh v petek rojeni običajno veljajo za zanesljive in zaupanja vredne, tako da ni neobičajno, da se znajdejo na odgovornih delovnih mestih ali na takšnih družbenih položajih. Veljajo tudi za ljubke, nežne, romantične, njihova moralna načela pa so jasna in trdna. Radi imajo lagodno življenje, če je le mogoče, uživajo v luksuzu. Če so v njihovi natalni karti Venerini aspekti ugodni, so to osebe, ki privlačijo ljubezen, pa tudi denar. Dobro se počutijo, če imajo polno denarnico in takrat ko lahko uživajo v privatnosti in toplini svojega doma z ljubljenimi osebami.

Sobota – vpliv Saturna

Običajno v soboto rojeni ljudje v očeh drugih veljajo za sposobne, dovolj avtoritativne, ambiciozne, disciplinirane in pragmatične. Pri njih je močno prisoten potencial tekmovalnosti, zaradi česar v soboto rojeni ljudje običajno močno stremijo k doseganju zastavljenih ciljev, hkrati pa so pripravljeni tudi sprejemati odgovornost.

Sposobnost samodiscipline in dobre organizacije jim dajeta prednost pred drugimi. Denar jim je zelo pomemben, tako da se lahko življenje nekaterih “sobotnikov” spremeni v pravo “tekmo za denar”. Vendar to ne pomeni, da so pohlepni, želijo si samo zagotoviti kolikor se le da kakovostno življenje. Večina tudi prav dobro ve, da z denarjem sreče in ljubezni ne morejo kupiti. V ljubezenskem življenju so v soboto rojeni bolj zadržani in svojih čustev do drugega ne kažejo tako intenzivno, kot jih v resnici doživljajo, kar pa si druga stran lahko napačno razlaga.

Nedelja – vpliv Sonca

Močno razvita individualnost, všečnost, velikodušnost, družabnost in odprtost. Te lastnostni so pri ljudeh, rojenih v nedeljo, najbolj opazne.

Pri mnogih narodih obstaja prepričanje, da so v nedeljo rojeni v resnici rojeni pod srečno zvezdo in da bo Sončeva svetloba obsijala njihovo življenje. Seveda je vse odvisno tudi od drugih aspektov naše zvezde v njihovi natalni karti, poudarjajo astrologi. “Nedeljci” so radi v središču pozornosti, hkrati pa drugim ponujajo zabavo in širijo optimizem. Če se ukvarjajo s kreativnim poklicem, imajo močan potencial, da pri tem dosežejo precejšen uspeh. V ljubezni so v nedeljo rojeni precej zaščitniški, radi imajo nadzor nad dogajanjem, in če so resnično zaljubljeni, se drugemu predajo brez zadržkov in rezerv.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!