Medvedjev zagrozil z jedrskim napadom na Washington, Berlin in London

Svet 19. Feb 202408:29 28 komentarjev
Dimitrij Medvedjev
Foto: PROFIMEDIA

Nekdanji ruski predsednik in trenutni namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije Dmitrij Medvedjev je Zahodu v primeru poraza v Ukrajini zagrozil z jedrskim napadom. "Ali ti idioti res verjamejo, da bo rusko ljudstvo preprosto požrlo tako uničujočo delitev njihove države," je med drugim zapisal v objavi na Telegramu.

Dmitrij Medvedjev je Zahodu zagrozil z jedrskim povračilnim ukrepom, če bi Rusija izgubila vojno v Ukrajini in se morala vrniti na meje iz leta 1991, ko Rusiji med drugim ni pripadel leta 2014 zavzeti polotok Krim in druga med vojno v Ukrajini zavzeta ozemlja.

“Poskusi vrnitve Rusije na meje iz leta 1991 bodo vodili samo do enega, globalne vojne z zahodnimi državami z uporabo celotnega strateškega orožja naše države,” je na omrežju Telegram med drugim zapisal Medvedjev, ki je vojno v Ukrajini poimenoval kot “vojno proti neonacistom in njihovim zahodnim sponzorjem”.

“Jedrska sila ne more izgubiti vojne,” je zapisal in dodal, da pri tem ne misli na osvajalske vojne ZDA v Vietnamu, Afganistanu in drugod, ampak na zgodovinske vojne, v katerih je potekala obramba lastne domovine. “Obramba svoje zemlje, svojih ljudi in vrednot, to je vrsta vojne, ki je jedrske sile še nikoli niso izgubile proti nikomur,” je dejal.

USSR_Map_timeline
Foto: WIKIPEDIJA

“Ali ti idioti res verjamejo, da bo rusko ljudstvo to dopustilo?”

Medvedjev je prepričan, da bi poraz pomenil nepovraten razpad Rusije, kakršno poznamo danes, ko po ustavi vključuje nekatera nova ozemlja. Meni, da bi to povzročilo tudi državljansko vojno z več deset milijoni žrtev in smrt prihodnosti Rusije. “Ali ti idioti res verjamejo, da bo rusko ljudstvo preprosto požrlo tako uničujočo delitev njihove države,” je med drugim zapisal.

Razpad Rusije bi po njegovem mnenju imel veliko hujše posledice kot izid konvencionalne, celo dolgoročne vojne. “Poskus vrnitve Rusije na meje iz leta 1991 bo privedel v globalno vojno z zahodnimi državami, v kateri bomo uporabili vse svoje strateško orožje v Kijevu, Berlinu, Londonu in Washingtonu, ki so že dolgo vključeni v cilje napada naše jedrske triade,” je pripisal.

“Bomo imeli dovolj poguma za to, če bo na kocki izginotje tisočletne države, naše velike domovine in bodo žrtve ruskega ljudstva skozi stoletja zaman? Odgovor je očiten,” je bil odločen ob koncu zapisa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje