Nina Krajnik: Čas še ni prišel, živimo v času zmagoslavja strankarskih moških

Slovenija 29. Sep 202214:08 7 komentarjev
Nina Krajnik
BOBO

Nina Krajnik, ki je svoj vstop v politiko in na pot kandidature za predsednico republike napovedala 25. junija, je sporočila, da se bo namesto v predsedniško tekmo podala na "pot političnega in psihoanalitičnega gibanja".

“Čas, ki zahteva mojo odgovornost na mestu predsednice Republike Slovenije, še ni prišel. Ne živimo ne v času zmagoslavja neodvisnih in ne v času triumfa mladih žensk. Živimo v času zmagoslavja strankarskih moških, ki jim na volitvah želim vse dobro,” je zapisala Nina Krajnik in sporočila, da je danes sprejela sklep, da se v predsedniško tekmo ne bo podala. Namesto tega je napovedala, da se bo podala na “pot političnega in psihoanalitičnega gibanja”.

V dve strani dolgem sporočilu za javnost je zapisala še, da sama na poti k predsedniški kandidaturi ni nikoli uporabila nobenega protizakonitega sredstva. “Ko se je zgodila protiustavna in protizakonita izraba državnih institucij v prid zbiranja podpisov ene od kandidatk, sem javno izpostavila pereč problem, ki paralizira celotno družbo – to je privatizacija javnih institucij in s tem povzročena neenakopravnost.”

Dodala je, da so se drugi kandidati, namesto da bi se temu uprli, temu pridružili in “s tem to dejanje nevtralizirali oziroma legitimirali”. A kot je še zapisala Krajnik, je po njenem moč v tem, da se “upremo povzročanju neenakopravnosti”, saj je “to tisto, kar je pravično in prvi pogoj preporoda”.

Ob tem je napovedala še, da vzpostavlja gibanje, ki ga v skladu “z željo po preporodu in razcvetu imenuje pomladno”.

Nino Krajnik smo v zadnjih dneh sicer večkrat poskušali priklicati z vprašanjem, ali bo vložila kandidaturo, a se na naše klice ni odzvala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje