NK Olimpija: Nismo bili obveščeni o kršitvah, ki jih opisujejo mediji

Slovenija 21. Jul 202119:15 > 20:26 0 komentarjev
Nogomet
Srdjan Živulović/BOBO

Nogometni klub Olimpija je odgovoril na obtožbe, ki so se v minulih dneh pojavile v medijih, da naj bi na pripravah na Bledu, domnevno na zabavi, trije njihovi nogometaši imeli spolne odnose z mladoletnim dekletom in da naj bi prišlo do spolnega odnosa brez njene privolitve. "Jasno želimo izpostaviti, da Olimpija tovrstna očitana dejanja strogo obsoja in ima do njih ničelno toleranco, v kolikor bi bila dokazana kot resnična," so izpostavili v sporočilu za javnost.

Iz nogometnega kluba (NK) Olimpija Ljubljana so zapisali, da so nekateri nogometaši Olimpije kršili klubski disciplinski pravilnik, za kar so bili v skladu z disciplinskim pravilnikom ter pogodbenimi obveznostmi kaznovani, natančneje suspendirani.

“S strani pristojnih organov nismo bili obveščeni o kršitvah, ki jih opisujejo mediji. NK Olimpija Ljubljana ni pristojna za ocenjevanje krivde oziroma resničnosti dogodkov. V kolikor bomo pozvani k sodelovanju, bomo sodelovali z vsemi razpoložljivimi sredstvi ter informacijami,” so še dodali v sporočilu za javnost.

Trener kluba Savo Milošević je danes na tiskovni konferenci pred jutrišnjo tekmo na nadaljnja novinarska vprašanja odgovoril, da se temi vsebinami ne ukvarja in da so za to pristojne druge institucije.

Eden od nogometašev, ki naj bi bil vpleten v dogodek, je na družbenem omrežju Instagram navedbe zanikal in pristojne pozval, naj zadevo preiščejo.

Kot je prvi poročal časopis Ekipa24, ki so mu sledili še nekateri drugi mediji, naj bi trije nogometaši NK Olimpija med pripravami na Bledu na nočni zabavi domnevno imeli spolni odnos z mladoletnim dekletom, ki naj v odnos ne bi privolilo.

Za pojasnila smo se obrnili na PU Kranj, kjer so odgovorili, da ničesar ne morejo komentirati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!