Pred Karavankami tudi v večernih urah večkilometrska kolona vozil

Slovenija 20. Avg 202210:51 > 22:05 1 komentar
promet
Slika je simbolična. (foto: Žiga Živulović jr./Bobo)

Na slovenskih cestah in mejnih prehodih tudi v večernih urah ostaja gneča. Pred predorom Karavanke je še vedno devet kilometrov dolga kolona vozil, zaradi varnosti ga občasno zapirajo. Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško je treba za vstop v državo čakati tudi več kot uro.

Na gorenjski avtocesti sta za tranzitni promet zaprta izvoz Jesenice vzhod iz smeri Ljubljane ter uvoz Jesenice zahod proti Karavankam. Vozniki za pot od Ljubljane do Karavank po podatkih Prometnoinformacijskega centra potrebujejo nekaj več kot dve uri. Proti Kranjski Gori je možen izvoz Lesce, proti Avstriji pa Ljubelj.

Promet je prav tako zgoščen na cestah Hrpelje – Kozina.

Razmere na prometnih prehodih so se nekoliko umirile. Čakalne dobe za vstop v državo so le še na mejnih prehodih Obrežje, Starod in Jelšane. Čez dan je bila sicer najdaljša čakalna doba v Vinici, kjer so morali vozniki za izstop iz države čakati tudi po štiri ure.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste opozarjajo, da vremenska napoved kaže na nadaljevanje nestanovitnega vremena, zato vse udeležence v prometu pozivajo k previdnosti, ne le voznike, pač pa tudi tudi pešce, kolesarje, uporabnike skirojev, motoriste in ostale.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje