Novinarsko nagardo Čuvaj za življenjski prispevek dobila Sonja Grizila

Slovenija 25. Nov 202222:21 0 komentarjev
Novinarstvo
Foto: Žiga Živulović jr./Bobo

Nagrado Čuvaj/Watchdog Društva novinarjev Slovenije za življenjski prispevek je dobila novinarka revije Jana Sonja Grizla.

Društvo novinarjev Slovenije je letošnjo nagrado za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva podelilo novinarki Jane Sonji Grizila. Porota, ki so jo sestavljali predstavniki društva in javnosti, je najžlahtnejšo nagrado namenila Grizili za njen, kot so zapisali v obrazložitvi, izjemni prispevek k pogosto spregledanemu revijalnemu novinarstvu.

Novinarka Jane je v govoru ob prejemu nagrade poudarila pomen Jane kot medija, ki poleg lahkotnih vsebin razkriva tudi zelo resne teme. Spomnila je na obdobje, ko so sile, ki danes izsiljujejo z referendumi, spravile Jano v stečaj.

Novinarske nagrade Čuvaj/Watchdog so nagrade Društva novinarjev Slovenije (DNS), ki povezuje skoraj 900 članov in so jih podelili nocoj ob zaključku medijskega festivala Naprej/Forward. Porota je o izbiri nagrajencev odločala z javnim glasovanjem, s čimer so se strinjali vsi člani porote, so v sporočilu za javnost zapisali v društvu.

Čuvaja za izstopajoči novinarski dosežek so prejeli Urška Henigman in Neža Prah Seničar (obe RTV Slovenija), Alenka Marovt in Neža Steiner (obe POP TV), Ervin Hladnik Milharčič (Dnevnik) in Tita Mayer (Radio Slovenija).

Letošnji debitantski nagradi za dosežke mladih novinarjev sta pripadli novinarki Dela Pii Prezelj in novinarju Večera Luki Mlakarju.

Porota sicer ocenjuje, da je vsakoletna bera debitantov obetajoča, tudi letos so bili predlagani mladi novinarji in novinarke iz osmih različnih medijev, ki odražajo sliko naše medijske krajine. “To dokazuje, da številni mediji mlade generacije novinarjev uspešno vključujejo v uredništva,” so navedli.

Na področju novinarske fotografije je Čuvaja za najboljšo posamično fotografijo porota izbrala delo fotoreporterja Večera Andreja Petelinška. Čuvaja je prejel tudi fotoreporter Dnevnika Jaka Gasar.

Društvo novinarjev je podelilo tudi pohvali za izstopajoči novinarski dosežek v tem letu, ki sta ju prejeli uredništvo Oštra in uredništvo informativnega programa Štajerskega vala. Pohvalo porote za izstopajoči novinarski dosežek s področja novinarske fotografije je prejel fotoreporter Dnevnika Nik Erik Neubauer.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!