Novogoriški sindikat igralniških delavcev in Hit dosegla dogovor: stavke ne bo

Slovenija 17. Okt 202319:31 0 komentarjev
Igralnica
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Stavke, ki so jo za petek napovedali v novogoriški enoti Sindikata igralniških delavcev Slovenije (SIDS), ne bo. Z vodstvom družbe Hit so namreč dosegli dogovor.

Novogoriška enota Sindikata igralniških delavcev Slovenije (SIDS) in vodstvo družbe Hit sta na današnjih pogajanjih dosegla dogovor, tako da za petek napovedane stavke ne bo. Podoben dogovor naj bi v sredo dosegli tudi s Sindikatom gostinstva in turizma (GIT) v Hitu, so sporočili iz kabineta predsednika uprave Hita.

Vodstvo družbe Hit bo po sklenitvi dogovora na današnjih pogajanjih preklicalo odpoved dveh kolektivnih pogodb. SIDS pa se je zavezal k takojšnjemu preklicu napovedane stavke.

V sredo sledi še srečanje vodstva igralniške družbe s pogajalsko skupino sindikata GIT, s ciljem sklenitve stavkovnega dogovora. Tudi GIT je vodstvu že napovedal stavko, ki naj bi potekala istočasno kot stavka igralniških delavcev. GIT se je zanjo odločil samostojno, saj se z nekaterimi stavkovnimi zahtevami SIDS ni strinjal. Njegova edina stavkovna zahteva je preklic odpovedi kolektivnih pogodb.

Tretji sindikat v družbi Hit, sindikat Vrba, se je na sobotnih pogovorih odločil za podporo stavkajočim iz obeh preostalih sindikatov, svoje stavke pa ni napovedal.

Novogoriška enota SIDS je za 20. oktober napovedala stavko potem, ko je sindikat julija na upravo Hita naslovil zahteve po spremembi in dopolnitvi dveh kolektivnih pogodb v podjetju, uprava Hita pa ju je nato odpovedala in pozvala sindikate k pogajanjem za nove.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!