Novosti na Brniku: kam vse boste lahko poleti leteli?

Slovenija 24. Mar 202309:53 1 komentar
Letališče Jožeta Pučnika Turkish airlines
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Čez nekaj dni bo na brniškem letališču začel veljati poletni vozni red, ki bo ponujal več kot 130 letov na številne destinacije. "Mreža bo obogatena," pravijo na Fraportu Slovenija.

Na letališču Jožeta Pučnika bo v nedeljo začel veljati poletni vozni red. Na vrhuncu sezone bo po napovedih upravljalca letališča, družbe Fraport Slovenija, 18 rednih letalskih prevoznikov ponujalo več kot 130 letov na teden v 21 destinacij.

“V poletni sezoni bo potnikom na voljo več destinacij in večje število letov. Mreža bo obogatena s povezavo v Helsinke in Atene, po premoru v zimski sezoni se veselimo tudi vrnitve letov na londonski Heathrow, pariški Orly, v Amsterdam, Tel Aviv in Tivat,” je ob začetku novega voznega reda izpostavila poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel.

Povezljivost bo po njenih besedah izboljšana tudi s pogostejšimi leti na trenutnih povezavah do pomembnih vozlišč – v Frankfurt, Bruselj, Zürich, Varšavo in Istanbul.

Aprila se z leti v Helsinke po treh letih premora vrača prevoznik Finnair, ki bo ponujal štiri lete na teden. Junija bo mrežo letov z ljubljanskega letališča dvakrat tedensko okrepil Aegean Airlines s povezavo v Atene.

Čarterski leti na grške otoke, v Egipt, Turčijo in Španijo

Prevoznik Air Serbia je pred začetkom poletne sezone napovedal lete v Beograd, kamor naj bi letel dvakrat dnevno, dvakrat tedensko bo letel v Niš, Brussels Airlines bo letel šestkrat tedensko v Bruselj, Flydubai dnevno v Dubaj, Lufthansa trikrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München, Turkish Airlines do dvakrat dnevno v Istanbul, Easyjet do šestkrat tedensko na londonsko letališče Gatwick, British Airways šestkrat tedensko na osrednje londonsko letališče Heathrow, Wizz Air pa trikrat tedensko na letališče Luton.

Transavia naj bi do štirikrat tedensko letela v Amsterdam, Transavia France dvakrat tedensko na pariško letališče Orly, Air France enajstkrat tedensko na osrednje pariško letališče Charles de Gaulle, Israir/El Al/Sundor do petkrat tedensko v Tel Aviv, Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico in štirikrat tedensko v Tivat (izmenjujoči se povezavi), LOT Polish Airlines devetkrat tedensko v Varšavo, Swiss Airlines devetkrat tedensko v Zürich in GP Aviation dvakrat tedensko v Prištino.

Napovedi letenja na počitniške destinacije po navedbah upravljalca letališča kažejo tudi na pestro ponudbo čarterskih letov. Med njimi bodo spet najbolj priljubljene destinacije na grških otokih, v Egiptu, Turčiji in Španiji, za katero bo na voljo razširjena ponudba letov (Vittoria, Santiago di Compostela, Barcelona, Sevilla in Girona).

Potovanja pod okriljem slovenskih turističnih agencij bodo s čarterji organizirana tudi na Malto, Madeiro in v Porto, na Azore, Islandijo, Zelenortske otoke, v Tunizijo, Jordanijo, na Nizozemsko in v Latvijo.

Poletni vozni red bo v veljavi do 28. oktobra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje