Posamezne nevihte zajele nekatere dele države

Slovenija 26. Jul 202316:24 > 17:40 1 komentar
Kamnita plaža na slovenski obali
Denis Sadiković/N1

Posamezne nevihte so zajele nekatere dele države. Slovenski obali se je popoldne iz smeri Vidma približevala nevihtna celica, ki bi lahko povzročila tramontano (nevihtni piš) na območju slovenske Istre. Vendar pa za zdaj kaže, da se to ni zgodilo.

Ohladitev po neurjih je v minulih dneh prinesla tudi snežinke v visokogorju. Kamera na Kredarici je namreč posnela kratkotrajno snežno ploho. Na najvišji meteorološki postaji je trenutno 1 stopinja Celzija, je Arso zapisal na Twitterju.

Meteorologi so sicer danes za celotno območje države izdali rumeno opozorilo. Popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta, napovedujejo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela.

V četrtek bo precej jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah in dolinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, v mraziščih Notranjske ter v nekaterih alpskih dolinah okoli 5, ob morju 14, najvišje dnevne pa od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V petek bo sončno in še nekoliko topleje. V soboto bo dopoldne sončno, popoldne bodo v notranjosti nastale posamezne plohe ali nevihte.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje