Občinski svetniki prižgali zeleno luč za gradnjo začasnega naselja pri Orehku

Slovenija 16. Sep 202110:01 0 komentarjev
Drugi tir
Žiga Živulović jr./ BOBO

Postojnski občinski svet je na sredini seji z 11 glasovi za in enim proti sprejel odločitev, po kateri bo mogoče na območju Orehka zgraditi začasni nastanitveni center za zaposlene pri gradnji drugega tira, je za STA povedal župan Igor Marentič.

Nastanitveni center, ki ga bodo sestavljali montažni objekti, je predviden za obdobje do zaključka gradnje drugega tira, toda ne več kot za pet let. Umeščen bo na robu naselja, na degradiranem območju zapuščenih hlevov nekdanje kmetijske zadruge, obsegal pa bo slaba dva hektarja.

Ker na območju ni zgrajene fekalne in meteorne kanalizacije, bo za fekalne in odpadne sanitarne vode predvidena mala komunalna čistilna naprava, izhaja iz gradiva k seji.

Območje je bilo po občinskih prostorskih načrtih predvideno za gradnjo individualnih hiš oziroma doma upokojencev, z lokacijsko preveritvijo pa investitorju začasno dovoljujejo, da lahko za dobo petih let postavi začasno naselje. Po koncu tega obdobja bodo znova veljali dosedanji občinski načrti, je navedel Marentič.

Drugi tir
Žiga Živulović jr./ BOBO

Gradnja naselja lahko steče

Gradnja naselja tako lahko zdaj steče. Turški investitor za enostavne objekte (bivalne kontejnerje) ne potrebuje gradbenega dovoljenja, ki pa ga bo moral pridobiti denimo za malo komunalno čistilno napravo. Kot je pri tem poudaril župan, so vsi nosilci urejanja prostora podali pozitivna mnenja k projektu.

Kot so v sredo poročale Primorske novice, je investitor Yapi Merkezi na omenjenih zemljiščih sicer že odstranil propadajoče stavbe nekdanje farme in tudi že začel z gradbenimi posegi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!