Obnova kopališča v Vevčah je spet zastala

Slovenija 24. Maj 202321:27 1 komentar
obnova, gradnje, Makro 5, MOL
N1

Mestna občina Ljubljana ne bo oddala javnega naročila za gradnjo kopališča v ljubljanskih Vevčah. Vse ponudbe, ki so prispele na javni razpis, so namreč znašale med 17,79 in 19,47 milijona evrov brez DDV in tako vnovič previsoke. Sledi konkurenčni postopek s pogajanji.

Ponudbe, prispele na javni razpis za gradnjo kopališča v ljubljanskih Vevčah, so znašale med 17,79 in 19,47 milijona evrov brez DDV in so bile vnovič previsoke, zato se je Mestna občina Ljubljana (Mol) spet odločila, da javnega naročila ne odda, je razvidno s portala javnih naročil. Mol bo namesto tega izvedel konkurenčni postopek s pogajanji.

Na tokratni javni razpis Mola se je odzvalo šest ponudnikov: Kolektor Koling, ki je oddal najcenejšo ponudbo, VG5, CGP, Strabag, Dema Plus in Makro 5 Gradnje, ki je oddal najdražjo.

Vse so presegle zagotovljena sredstva ljubljanske občine, zato so se tam odločili za nov postopek oddaje javnega naročila, in sicer v obliki konkurenčnega postopka s pogajanji. Nanje bodo povabljeni vsi ponudniki, saj razlogov za njihovo izključitev ni. “Izpolnjeni so vsi pogoji za sodelovanje, ponudbe ustrezajo potrebam in zahtevam naročnika ter niso ocenjene kot neobičajno nizke,” so pojasnili na Molu.

Zaradi neuspelih razpisov spremembe kopališča

To je bil sicer že njihov drugi javni razpis za projekt kopališča v Vevčah. Tudi prvi zaradi previsokih ponudb, dosegale so od 23 do skoraj 29 milijonov evrov brez DDV, ni uspel, zato je Mol, kot je aprila poročal časnik Dnevnik, projekt nekoliko spremenil.

Prostočasni kompleks, ki bo nastal na območju propadlega nekdanjega kopališča, tako po zadnjih načrtih med drugim ne bo imel tobogana, notranji bazen bo nekoliko bolj plitev, v kletni etaži pa ni več predvideno parkiranje. Poleg tega je prvotni projekt na strehi glavnega kopališčnega objekta predvideval ekstenzivno zazelenitev, po novem pa je na strehi predvidena postavitev sončne elektrarne.

Sledijo se spremembe dovoljenj

Zaradi vseh predvidenih sprememb bo občina morala spremeniti gradbeno dovoljenje in projektno dokumentacijo za izvedbo. To pa bi utegnilo nekoliko zamakniti začetek gradnje, je minuli mesec pisal časnik.

Koliko denarja ima za gradnjo in opremo kopališča Vevče na voljo občina, medtem uradno še vedno ni znano, Dnevnik pa je nazadnje poročal o 17 milijonih evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje