Obrambno ministrstvo ovadilo častnika, ki je kradel denar

Slovenija 19. Feb 202413:20 2 komentarja
vojaki v uniformah
Foto: BOBO

Ministrstvo za obrambo je zaradi več velikih tatvin denarja kazensko ovadilo častnika Slovenske vojske.

Zaposleni v Slovenski vojski (SV), po informacijah portala 24ur.com naj bi šlo za pripadnika s činom stotnika, naj bi zakrivil več velikih tatvin. Na ministrstvu za obrambo so nam potrdili, so pripadnika zaradi domneve nedolžnosti premestili v enoto SV in ga po zaključeni preiskavi kazensko ovadili, sprožili bodo tudi disciplinski postopek.

Obveščevalno varnostna služba obrambnega ministrstva je sprožila preiskavo pripadnika, ki je bil zaposlen na vojaškem delovnem mestu v direktoratu za obrambne zadeve, in zoper njega februarja na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podala kazensko ovadbo za veliko tatvino v povezavi s 54. členom kazenskega zakonika, ki določa nadaljevalno kaznivo dejanje, s katerim si pridobi korist ali povzroči škodo, so informacijo potrdili na ministrstvu.

Njegovo odgovornost za očitana ravnanja bo ministrstvo ugotavljalo tudi v delovnopravnem oz. disciplinskem postopku. Na ministrstvu so še pojasnili, da v konkretnem primeru ni šlo za oškodovanje ministrstva, temveč za drugo kaznivo dejanje, zneskov tatvin denarja niso razkrili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje