Obtoženi za poskus uboja v Medvodah vztraja: “Strah me je bilo za življenje”

Slovenija 07. Maj 202409:25 1 komentar
sodišče
Fotografija je simbolična. (Foto: Tina Kosec/BOBO)

V ponedeljek se je pred ljubljanskim okrajnim sodiščem zagovarjal obtoženi za poskus uboja oktobra lani na terasi gostinskega lokala v Medvodah. Po poročanju Dnevnika obtoženi vztraja, da je šlo za dejanje iz samoobrambe. Zgodba lastnika lokala je drugačna.

Obtoženi je zatrdil, da je prvi udaril in napad sprožil 47-letnik, ki ga je nato v samoobrambi z nožem osemkrat zabodel. Njegovo zgodbo je potrdila tudi njegova partnerica, poroča Dnevnik.

“Nisem nasilen, nikomur nisem hotel storiti nič žalega. Strah me je bilo za življenje,” je po poročanju Dnevnika na začetku sojenja pojasnil obtoženi. Trdi, da sta mu v bližini lokala neka moška grozila, in to ne prvič. Bil je prepričan, da mu bo nekdo nekaj storil. Ker je eden od njiju v preteklosti udaril njegovo dekle, jo je šel posvarit v lokal, kjer je delala kot natakarica.

Ni vstopil v lokal, ostal je na zunanji terasi. “Natakar mi je nekaj govoril, nisem ga slišal, vse bliže je bil, naenkrat pa se je spravil name in me vrgel na tla. Z eno roko me je davil, z drugo tepel. Bilo me je strah za življenje. Potem je nastala tema, ničesar več se ne spomnim,” je že v preiskavi pa tudi v ponedeljek pojasnil obtoženi.

Za Dnevnik pa je lastnik lokala dogajanje opisal drugače in naj bi obtoženec napadel natakarja.

Obtoženec je odvisnik od heroina in je odmerek vzel tudi na dan napada. Tožilstvo sicer ocenjuje, da je oškodovanca poskušal ubiti v bistveno zmanjšano prištevnem stanju zaradi stanja afekta in večletne odvisnosti od psihoaktivnih snovi, še poroča Dnevnik.

Obtoženi je 19. oktobra 2023 na terasi gostinskega lokala po sporu in prerivanju z ostrim predmetom huje poškodoval 47-letnega moškega in pobegnil. Naslednji dan se je policiji predal sam. Zagrožena kazen za poskus uboja je pet do 15 let zapora.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje