V peš coni v Ljubljani po novem ne sme voziti “noben motorček ali skuter”

Slovenija 04. Okt 202218:42 7 komentarjev
Ljubljana
Profimedia

Od danes se je v peš coni v središču Ljubljane prepovedano voziti z motornimi kolesi. Razen v času, ko je dovoljena dostava, torej med 6. in 10. uro. Prepoved velja za vsa motorna kolesa, "v peš coni se ne sme voziti noben motorček, skuter, tudi tisti, do 25 kubičnih centimetrov ne," je povedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Na vseh vstopih v peš cono bodo predvidoma prihodnji teden postavili obvestila z napisom: Varnost pešcev na prvem mestu, prepovedano z motornimi vozili. Redarji bodo tako prihodnji teden začeli z opozarjanjem motoristov, kasneje pa jih bodo za vožnjo v peš coni tudi kaznovali, je na redni novinarski konferenci povedal Zoran Janković.

Parkirnih mest za motorje pred vstopi v peš cono je približno 60. “Ta mesta so več ali manj prosta, težave imamo le ob vrhuncu sezone, ko v mesto pride več tujcev z motorji,” je povedal. Če bo po potreba, bodo ustvarili tudi nova parkirna mesta za motorje, je obljubil.

Janković je sicer prepoved vožnje z motorji v peš coni napovedal že avgusta. Takrat je dejal, da so z ministrstva za infrastrukturo dobili obvestilo, da noben motor ne sme zapeljati v peš cono.

V peš coni so v zadnjem času omejili tudi hitrost vožnje s skiroji podjetja Bolt. “Zdaj uporabniki Bolta niso več tisti, ki bi bili prehitri,” je danes povedal Janković. Ob tem je dodal, da se situacija umirja tudi z dostavljavci hrane podjetij Wolt in Glovo, ki postopoma oštevilčujeta svoje dostavljavce. Jankovič je dejal, da na ljubljanski občini v času od začetka oštevilčevanja niso prejeli nobene pritožbe zoper prehitro vožnjo dostavljavcev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje