Odprt je javni poziv za dva nadzornika SID banke

Slovenija 05. Sep 202315:13 1 komentar
SID banka
Žiga Živulovič jr./Bobo

Objavljen je javni poziv za kandidate za člana nadzornega sveta SID banke.

Komisija za pripravo predloga kandidatov za dve prazni mesti v nadzornem svetu SID banke je danes objavila poziv k prijavi za to mesto.

Prijave bo sprejemala do 19. septembra do 12. ure, so danes sporočili z ministrstva za finance.

Kot so navedli na ministrstvu, je minister za finance Klemen Boštjančič izdal sklep o imenovanju in nalogah strokovne komisije za pripravo predloga kandidatov za člane nadzornega sveta SID banke, ki je začela izvajati postopek pridobivanja kandidatov.

Ker so trenutno vsi nadzorniki moškega spola, se v tokratnem izboru zasleduje cilj glede zastopanosti premalo zastopanega spola.

Nadzorni svet SID banke ima trenutno pet članov, po zakonu o SID banki pa jih ima sedem. V nadzornem svetu so predsednik nadzornega sveta Janez Tomšič ter člani Leo Knez kot njegov namestnik, Marjan Divjak, Marko Tišma in Matija Šenk.

Šenka je vlada skupaj z Gorazdom Podbevškom med nadzornike imenovala sredi marca ob pogoju, da pridobita dovoljenje Banke Slovenije. V svetu bi nasledila Igorja Mastena in Zlatka Vilija Hohnjeca, ki sta s tega položaja odstopila. Šenk je dovoljenje pridobil 25. maja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje