Odstopila strokovna direktorica UKC Ljubljana Buturović Ponikvar

Slovenija 16. Mar 202310:21 > 11:39 2 komentarja
Jadranka Buturović Ponikvar
Žiga Živulović jr./BOBO

Strokovna direktorica Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar je člane sveta UKC Ljubljana zjutraj obvestila o odstopu s položaja, so potrdili v UKC Ljubljana. Ob obvestilu članom sveta o odstopu po neuradnih informacijah STA Buturović Ponikvar ni podala pojasnil o razlogih za takšno odločitev.

UKC Ljubljana smo vprašali, kdaj je strokovna direktorica Jadranka Buturović Ponikvar podala odstop in zakaj ter kdo bo novi direktor. Z UKC so nam odgovorili le, da mora odstopno izjavo strokovne direktorice obravnavati svet zavoda v skladu s statutom.

Takratni člani sveta UKC so Buturović Ponikvar za strokovno direktorico naše največje bolnišnice imenovali konec novembra 2017. Buturović Ponikvar je takrat napovedala, da bo njena ključna naloga ohraniti visoko doseženo raven v UKC in omogočiti nadaljnji razvoj UKC v stabilnih, umirjenih in ustvarjalnih pogojih. Po štiriletnem mandatu so ji člani sveta UKC konec septembra 2021 podelili nov mandat.

Buturović Ponikvar je po podatkih UKC poklicno pot začela v Beogradu, kjer je leta 1980 končala medicinsko fakulteto in diplomirala kot najboljša študentka v letniku. Tri leta pozneje je na beograjski medicinski fakulteti magistrirala iz urologije, leta 1988 pa je v UKC Beograd opravila specialistični izpit iz interne medicine.

Leta 1993 je doktorirala na medicinski fakulteti v Ljubljani, leto pozneje je postala docentka, 1999 izredna profesorica in leta 2004 redna profesorica na katedri za interno medicino medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Od leta 2005 ima naziv višja svetnica.

V UKC Ljubljana je zaposlena od leta 1988. V svoji poklicni karieri je med drugim vodila enoto za otroško dializo in transplantacijo, kasneje pa oddelek za ultrazvok na kliničnem oddelku za nefrologijo, bila je tudi predstojnica kliničnega oddelka za nefrologijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje