Odvetniki enajsto leto zapored nudijo brezplačno pomoč

Slovenija 20. Dec 202107:12 0 komentarjev
Pravniki
PROFIMEDIA

Odvetniki danes že 11. leto zapored organizirajo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Tokrat bodo nudili brezplačno pravno svetovanje v odvetniških pisarnah, prek telekomunikacijskih in videokonferenčnih povezav, pa tudi v prostorih mestne hiše v Ljubljani in Kopru, so sporočili iz Odvetniške zbornice Slovenije.

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim zbornica obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči.

V letošnji akciji ponovno sodeluje več kot tristo slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev, so navedli v sporočilu za javnost.

Posameznikom se ni treba predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v mestni hiši v Kopru in Ljubljani.

V določenih primerih lahko odklonijo pomoč

Po navedbah zbornice lahko odvetniki pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonijo, in sicer tistim, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo, ali pa če se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih.

Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe je objavljenih na spletni strani zbornice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!