Okolico Ljutomera stresel potres z magnitudo 3,3

Slovenija 25. Dec 202109:01 > 09:53 0 komentarjev
Potresni sunek pri Ormožu
NeurjeSi/TWITTER

V bližini Ljutomera so nekaj minut čez 8. uro zabeležili potres z magnitudo 3,3. Območje je nekaj minut kasneje zatresel tudi prvi popotresni sunek. Zjutraj so seizmografi potresni sunek zabeležili tudi v bližini Maribora.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v soboto ob 8.18 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 3,3 po Richterjevi potresni lestvici.

Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 134 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Ljutomera.

Podatki spletne strani Volcano discovery kažejo, da se je potres zgodil na globini 10 kilometrov. Sprva so beležili, da je bil epicenter potresa v bližini Miklavža pri Ormožu, magnituda pa malce višja, in sicer 3,8.

Popotresni sunek 12 minut kasneje

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla pete stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili številni prebivalci vzhodnega dela Slovenije, pa tudi na Hrvaškem in v Avstriji.

Ob 8:30 je območje stresel še prvi popotresni sunek z magnitudo 2,1 po Richterjevi potresni lestvici.

Zjutraj streslo tudi okolico Maribora

Ob 2.15 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic potres magnitude 1,5 zabeležili tudi v bližini Maribora, in sicer 97 kilometrov severovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Maribora in okolice.

Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!