Olaj: Žaljenje policistov, ki tvegajo svojo varnost, je nekulturno in nedopustno

Slovenija 02. Feb 202214:43 > 14:49 3 komentarji
Olaj in Gantar
BOBO

"Označevanje policistov z žaljivkami, teh policistov, ki dnevno tvegajo svojo varnost, da mi vsi živimo varneje, je nekulturno in nedopustno," je v odzivu na očitke, zakaj je ovadil Gantarja, zapisal generalni direktor policije Anton Olaj.

Nekdanji predsednik državnega zbora Pavel Gantar je na začetku leta dobil odločbo o prekršku. Ker je bil generalni direktor policije Anton Olaj zaradi njegovih izjav prizadet, mora Gantar plačati 250,38 evra globe. Gantar kazni ne bo plačal, trenutno čaka na obrazložitev prekrška, nato pa se bo odločil o nadaljnjih korakih. Olaj pa se je sedaj odzval na očitke Nataše Pirc Musar, ki je izrazila presenečenje nad tem, da je “človek takšnega kova, nekdanji specialec, tako občutljiv na kritike”.

Kot je na Twitterju zapisal Olaj, so policisti in policiste pri zagotavljanju na množičnem shodu 5. oktobra 2021 tvegali svoje zdravje. “Šest policistov je bilo pri tem telesno poškodovanih. S ciljem zaščite integritete policistov in Policije, sem se zato odločil za prijavo žaljivega zapisa na družbenem omrežju,” je zapisal Olaj.

Kot je še dodal Olaj, je označevanje policistov, ki dnevno tvegajo svojo varnost, da preostali živijo varneje, nekulturno in nedopustno. “Temu pritrjuje tudi Odor za integriteto in etiko v policiji, ki je na stališče, da je potrebno policistke in policiste, kriminalistke in kriminaliste, zaščititi pred neupravičenimi napadi, diskreditacijami in žalitvami, s strani kogarkoli. Zapis na družbenem omrežju je bil ravno to in zato je bil tak tudi moj odziv,” je še zapisal Olaj, ki je v odzivu hkrati poudaril, da se zavedajo “družbene odgovornosti pri zagotavljanju javne varnosti ob visoki ravni spoštovanja človekovih pravic”.

Spomnimo, Gantarja je Olaj ovadil sredi lanskega decembra. Zmotil ga je zapis na Twitterju, v kateri Olaj odgovarja na objavo glede protestov, ki so v prestolnici potekali 5. oktobra. “Res je! Po mestu krožijo organizirane tolpe državljanov, ki na nič hudega sluteče ljudi mečejo solzivec in jih polivajo z vodo!” je po Twitterju takrat zapisal Pavel Gantar. Gantar je decembra za N1 dejal, da ga je Olaj ovadil kot običajen državljan in ne kot generalni direktor policije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje