Osupljiv ulov 13-letnika: ura in pol borbe za 90-kilogramskega soma (VIDEO)

Magazin 20. Jul 202319:51 2 komentarja
Osebni arhiv

Na obilno presenečenje sta naletela 13-letni Amadej Matevžič in njegov oče, ki sta v jezeru pri Celju lovila v sredo pred neurjem. Po dobri uri in pol borbe sta na brežino potegnila skoraj tri metre dolgega in 90 kilogramov težkega soma. "To je bilo res nekaj prečudovitega, izjemnega in popolnega," je za N1 povedal najstnik.

V sredo je 13-letni Amadej Matevžič ujel velikanskega soma v Šmartinskem jezeru pri Celju – tehtal je približno 90 kilogramov, meril pa krepko čez dva metra.

Kot nam je povedal, sta skupaj z očetom Ervinom Matevžičem z zadnjimi atomi moči soma potegnila na brežino. Dodal je, da so občutki neopisljivi. “To je bilo res nekaj prečudovitega, izjemnega in popolnega,” je za N1 povedal najstnik.

Povedal je še, da z očetom nista obupala, da bi somu kar popustila, ampak sta vztrajno čakala, da bo to storila riba. “In to se je zgodilo, soma sva po dobri uri in pol spravila na suho.” Za meritev sta poklicala vodjo ribiške družine Celje Dominika Zlodeja, ki je ribo izmeril, v dolžino je merila osupljivih 2,46 metra, po nekaterih ocenah naj bi tehtala približno 90 kilogramov.

Mladenič ima sicer s to dejavnostjo že kar nekaj izkušenj, saj se z ribolovom ukvarja že približno šest let. Do zdaj sicer ni še nikoli ulovil soma in v nadaljevanju naniza svoje rekorde: “Ščuka je merila 117 centimetrov in tehtala približno 12 kilogramov, krap je tehtal okoli 15 kilogramov, tolstolobika pa približno 20 kilogramov. Amadej je še dodal, da jima bo z očetom ta ulov ostal v spominu za vedno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje