Borut Pahor prodal katrco za 60 tisoč evrov: kdo je kupec?

Slovenija 15. Feb 202317:01 > 17:16 2 komentarja
Pahorjeva katrca na Vranskem
Jan Gregorc/N1

Dobrodelna dražba za katrco Boruta Pahorja se je končala. Za 60.000 evrov jo je kupila družina Fratar iz Dravograda.

Končala se je dobrodelna dražba za katrco oziroma Renault 4 GTL nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja. Dražba je trajala od konca januarja, ko je napovedal prodajo svojega avtomobila. Končala pa se je na dan boja proti otroškemu raku.

Najvišjo ponudbo je oddala družina Fratar iz Dravograda, za avto so ponudili 60.000 evrov.

Izkupiček od prodaje avtomobila iz leta 1991 bo Pahor namenil otrokom, ki se borijo z rakom. Sredstva bodo razdelili med Inštitut Zlata Pentljica in Društvo junaki 3. nadstropja.

“Ko sem katro kupil pred 20 leti, sem dal zanjo 500 evrov. Danes smo zbrali 120-kratno kupnino. To je veliko denarja za dober namen,” je povedal Pahor ob objavi rezultata dražbe. Vsem sodelujočim se je zahvalil in dodal, da še ni konec. “Toda epizoda s katro se je končala sijajno,” je še dejal v izjavo, ki jo je posnel pred Buckinghamsko palačo.

Pahor je v ponedeljek napovedal, da se bodo s kupcem in predstavniki društev kupnine slovesno poveselili predvidoma v soboto, 18. februarja. V okviru te akcije je bilo nekaj dobrodelnih prispevkov že namenjenih obema društvoma, tudi Katrinemu skladu, ki ga je ustanovil Inštitut, iz katerega bodo otroci, ki se borijo z rakom, dobili šolnine in žepnine.

Preberite še: Kaj so povedali trije bratje iz koroške družine Fratar, ki so novi lastniki legendarne katrce

Pred dnevi je cena sicer že presegla 61 tisoč evrov, vendar so se nekateri odločili za umik in odstop od ponudbe, je razložil Pahor. Vseeno naj bi bila tudi trenutna cena rekordna za katrco.

Preberite še: Kaj bo hudo bolnim otrokom omogočil denar od prodaje legendarne Pahorjeve katrce

Ideja dozorela po tem, ko ni mogel podariti nagrade

Ideja za dobrodelno dražbo je dozorela po tem, ko denarne nagrade, ki jo je nekdanji predsednik prejel ob priznanju Alcide De Gasperi, zaradi zakonskih omejitev ni mogel podariti pediatrični kliniki. “Ko smo prišli do odločitve, da bomo katro zaradi več razlogov prodali, smo si rekli: pa jo dajmo prodati za dober namen,” je za N1 povedal Pahor.

Preberite še: N1 s Pahorjem v katrci, ki v 32 letih nikoli ni vozila v dežju

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje