Družina, ki je kupila Pahorjevo katrco: Vemo, kako pomembno je zdravje otrok

Pahor prodaja katrce
N1, TWITTER

Trije bratje iz koroške družine Fratar so novi lastniki legendarne katrce nekdanjega predsednika Boruta Pahorja. Na dražbi v dobrodelne namene so zanjo odšteli 60.000 evrov, s čimer je Pahorjeva katrca najdražje prodana katrca v zgodovini. Prihajajo iz zelo uspešne koroške podjetniške družine, skupaj pa imajo pet otrok. Prav zato, pravijo, se zavedajo, kako pomembno je zdravje otrok. Kaj bodo storili s katrco? Se bodo z njo vozili? In za kaj bi jo bili takoj pripravljeni prodati tudi oni?

Legendarno katrco Boruta Pahorja so na dobrodelni dražbi kupili trije bratje iz uspešne koroške podjetniške družine Fratar.

Skupaj imajo pet otrok, zato se, pravijo, dobro zavedajo, kako pomembno je zdravje otrok.

“Želeli smo pomagati šibkim,” je za N1 povedal Sandi Fratar in dodal: “Naši otroci so na srečo zdravi in srečni.”

Podobno nam je povedal tudi Zlatko Fratar: “Imamo to srečo, da nam nikoli ni bilo treba naših otrok voziti v ‘3. nadstropje’. Rekli smo si, zakaj ne bi pomagali, če lahko.”

V 3. nadstropju ljubljanske pediatrične klinike se zdravijo otroci z rakom, izkupiček od očitno najdražje prodane katrce v zgodovini pa gre prav društvu Junaki 3. nadstropja in Inštitutu Zlata pentljica.

Preberite še: Pahor ob prodaji svoje katrce: Epizoda s katro se je končala sijajno

“Nam katrca trenutno ne pomeni nič. Pomembno nam je, da smo pomagali staršem in družinam, da bodo lažje premagali težko bolezen,” pravi Sandi Fratar. Zlatko Fratar pa dodaja: “Če gospod Pahor katrce ne bi prodajal v dobrodelne namene, mi na tej dražbi ne bi sodelovali.”

Načrtov, kaj bodo naredili s katrco, še nimajo. Katrce sicer v družini niso imeli še nikoli prej. Pravijo, da bodo avtomobil parkirali v domači garaži. Kot pravi Zlatko Fratar, se s katrco ne nameravajo voziti. “Sicer smo jo pa pripravljeni še enkrat ponuditi in za enak namen zbrati enak ali pa tudi manjši znesek. Ko gre za otroke in njihovo zdravje, avtomobil ni pomemben,” poudarja Zlatko Fratar.

Bratje so katrco kupili z lastnimi sredstvi. Odzivi okolice in zaposlenih v podjetju pa so jih izjemno presenetili. “Še ob poroki nisem dobil toliko dobrih voščil kot danes,” je še dodal Sandi Fratar.

Katrca še ni pri bratih Fratar, bivši predsednik naj bi jim jo predal v naslednjih dneh.

Preberite še: Kaj bo hudo bolnim otrokom omogočil denar od prodaje legendarne Pahorjeve katrce

Nakup katre so bratje iz Koroške proslavili. Tako je utrinek na Twitterju delil nekdanji novinar in Korošec Slavko Bobovnik in dodal čestitko bratom.

Družina Fratar je na Koroškem dobro znana, vodijo namreč uspešno podjetje Hygal, ki se ukvarja s CNC mehansko obdelavo in galvanizacijo. V preteklosti so v dobrodelne namene donirali že večkrat. Vendar pa Pahorjeve katrce ni kupilo podjetje, pač pa družina sama, zaradi česar pa že prejemajo številne čestitke svojih zaposlenih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje