Pahor bo odlikoval kardinala Rodeta, škofa Fila in muftija Grabusa

Slovenija 20. Dec 202114:45 > 15:25 3 komentarji
Borut Pahor
Aljaž Uršej/N1

Predsednik države Borut Pahor bo z zlatim redom za zasluge odlikoval kardinala Franca Rodeta. S srebrnim redom za zasluge pa bo odlikoval še škofa Gezo Fila in muftija Nedžada Grabusa. Odlikovanja bo Pahor prejemnikom vročil naslednji torek na posebni slovesnosti v Predsedniški palači.

Predsednik Borut Pahor je podpisal ukaze o odlikovanjih Republike Slovenije. Pahor bo z zlatim redom za zasluge odlikoval kardinala Rimskokatoliške cerkve Franca Rodeta za življenjsko delo in zasluge za osamosvojitev Slovenije in njeno uveljavitev v svetu ter za spodbujanje kulture medverskega dialoga.

S srebrnim redom za zasluge bo odlikoval tudi evangeličanskega škofa Gezo Fila za uspešno, povezovalno in k strpnosti usmerjeno vodenje Evangeličanske cerkve v Sloveniji in muftija Nedžada Grabusa za uspešno, povezovalno in k strpnosti usmerjeno vodenje Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Predsednik bo odlikovanja Rodetu, Filu in Grabusu vročil v torek, 28. decembra 2021, ob 11. uri na posebni slovesnosti v Predsedniški palači.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje