Pahor poziva: Na voljo so nam cepiva, cepimo se

Koronavirus 02. Nov 202116:26 1 komentar
Borut Pahor
Aljaž Uršej/N1

Predsednik republike Borut Pahor se je ob zaostrovanju epidemioloških razmer obrnil na državljanke in državljane ter pozval k cepljenju in spoštovanju ukrepov. "Vsi imamo pravico do različnih mnenj, nihče od nas pa ne sme ogrožati zdravja in življenja drugih," je poudaril Pahor.

Kot je zapisal predsednik Borut Pahor, ve, da utegne biti njegov poziv preslišan, a iskreno čuti potrebo, da vse opozori na to, kako zdaj zelo potrebujemo drug drugega. Predsednik je poudaril, da potrebujemo drug drugega in tudi ta dragocen občutek, da se lahko v težkih časih zanesemo drug na drugega. “Zdaj je tak čas. Pokažimo sebi in drugim, kar je v nas najbolj človeškega in najbolj humanega,” je pozval.

Pahor je opozoril, da število hospitaliziranih covidnih bolnikov, ki potrebujejo intenzivno oskrbo, strmo narašča in se bližamo meji zmogljivosti zdravstvenega sistema. “Ne vem, ali si znamo predstavljati odgovornosti in stiske zdravstvenih delavcev, ki se utegnejo kmalu znajti v položaju, ko bodo odločali, komu bodo nudili zdravstveno oskrbo in komu ne. Tega si ne znamo predstavljati,” je zapisal predsednik.

Mi vsi pa smo po njegovih besedah edini, ki jim lahko pomagamo, da do tega ne pride. “Na voljo so nam cepiva, cepimo se. Vsi, brez izjem, pa strogo upoštevajmo pravilo PCT, spoštujmo ukrepe in priporočila,” je pozval predsednik.

“Vem, da del javnosti ne misli tako. Z različnimi predstavniki tega dela javnosti se pogovarjam in se bom še, ker skušam razumeti pomisleke. Toda zdaj bom rekel to, kar pravim tudi v teh pogovorih: vsi imamo pravico do različnih mnenj, nihče od nas pa ne sme ogrožati zdravja in življenja drugih,” je še poudaril predsednik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje