Pahor pripravljen sprejeti sredine protestnike

Slovenija 30. Sep 202116:45 2 komentarja
Borut Pahor
Borut Živulović / BOBO

Predsednik republike Borut Pahor se je pripravljen sestati s sredinimi protestniki, če se bodo ti nanj obrnili s prošnjo po dialogu. "Dialog je edina rešitev, ne posreči se vedno in zlasti ne takoj, ampak pri njem je treba vztrajati," je dejal.

Predsednik republike Borut Pahor je poudaril, da so protesti sestavni del demokratične družbe, vendar so dolžni ostati nenasilni. Če se bodo protestniki nanj obrnili s prošnjo po dialogu, jo bo sprejel, je napovedal Pahor.

“Če bodo protestniki menili, da bi bilo koristno, da se sestanemo, se tudi bomo,” je ob robu današnjega obiska v Mariboru v zvezi s sredinimi protesti povedal Pahor. Poudaril je, da se je z nekaterimi predstavniki civilnih združenj, ki protestirajo proti ukrepom vlade za zajezitev širjenja koronavirusa, že sestal.

Kljub napakam ne smemo zavreči ukrepanja

Po njegovi oceni se številne vlade, tudi slovenska, soočajo s protesti in napačnimi odločitvami pri vodenju epidemije. “A zaradi takšnih napak ne smemo zavreči vsega ukrepanja, saj to ogroža javno zdravstvo,” je dejal Pahor.

Po Pahorjevi oceni problem, ki je nastal zaradi epidemije koronavirusa, od vlade zahteva, da “znotraj krize ne rešuje drugih zahtev, ki niso nujne,” od opozicije pa, da se občasno udeleži “kakšnih posvetov, kjer se iščejo rešitve”.

Cepljenje še vedno rešitev

Cepljenje po njegovem mnenju ostaja edini način za rešitev krize, ki je nastala zaradi epidemije. “Če so pri tem uspešne druge države, ni razloga, da ne bi bila tudi Slovenija,” je menil Pahor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje