Pereče vprašanje dedovanja: pomagali bodo notarji

Slovenija 25. Okt 202207:35 1 komentar
Notarska zbornica Slovenije
Žiga Živulović jr./BOBO

Slovenski notarji in notarke danes organizirajo svetovalni dan, v okviru katerega bodo v svojih pisarnah strankam na voljo z nasveti s področja dedovanja, ki je osrednja tema letošnjega evropskega dne pravosodja. Notarska zbornica Slovenije bo v evropskem letu mladih izvedla tudi predavanja o dedovanju na pravnih fakultetah.

Iz notarske zbornice so sporočili, da so slovenski notarji in notarke danes pripravili tudi svetovanje po videopovezavi, ki bo potekalo od 9. do 12. ure. Letošnja tema bo dedovanje.

Notarji s svojim delom na področju civilnega prava pomembno prispevajo k zagotavljanju pravne varnosti, so sporočili iz zbornice in dodali, da v notarskih pisarnah vsakodnevno nudijo uporabnikom informacije in nasvete v zvezi s sestavo pogodb.

V okviru svetovalnega slovenskih notark in notarjev pa bo danes na sedežu Notarske zbornice Slovenije tudi novinarska konferenca, na kateri bo predsednik zbornice Bojan Podgoršek predstavil aktivnosti ob svetovalnem dnevu, so še sporočili iz zbornice.

Vzporedno bo pripravljeno tudi svetovanje po videopovezavi, ki bo potekalo od 9.00 do 12.00. Zainteresirani se bodo lahko prijavili na videopogovor z notarjem na povezavi: https://notzs.miteam.si/asset/Dqp9K84C3pBbYRMcS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje