Začetek počitnic se pozna tudi na cestah

Slovenija 28. Apr 202215:51 > 17:10 0 komentarjev
Avtocesta
Žiga Živulović jr./BOBO

Z včerajšnjim praznikom so se začele počitnice, kar se močno pozna na slovenskih cestah. Od 15. ure naprej je bilo kar nekaj gneče proti Primorski. Dve uri kasneje so se razmere umirile. Na prometnoinformacijskem centru (PIC) opozarjajo, da bo na cesti pestro tudi jutri in v soboto.

Z dnevom upora proti okupatorju so se začele šolske počitnice in mnogi bodo podaljšani vikend izkoristili za krajše potovanje. To se že pozna na slovenskih cestah, predvsem proti Primorski. Gost promet in daljši zastoji so se pojavljali včeraj, podobno je bilo tudi danes.

Po podatkih ob 15.30 gneča nastaja na južni ljubljanski obvoznici pred razcepom Kozarje proti Primorski. Potovalni čas se je podaljšal za približno 15 minut, zastoj pa segal do priključka Ljubljana Center. Promet je bil upočasnjen tudi na cesti od Ljubljane skozi Brezovico proti Vrhniki in na koncu izolske obvoznice proti Portorožu. Že zjutraj je bil daljši zastoj na štajerski avtocesti, kjer je okoli 8. ure zjutraj zaradi nesreče nastal štirikilometrski zastoj. Avtocesta je bila nekaj časa proti Ljubljani zaprta.

Ob 17. uri se je promet normaliziral, tako da potovalni čas do Obale ni več podaljšan.

Na prometnoinformacijskem centru (PIC) sicer vrhunec gneče pričakujejo v petek in soboto. Ob tem opozarjajo, da bo močno povečan tudi tovorni promet. Omejitev za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone bo veljala 1. in 2. maja od 8. do 22. ure.

PIC opozarja tudi na prometno konico po praznikih, predvsem 3. maja, v času kresovanj bo povečan promet v krajih, kjer bodo potekale prireditve.

“Ob delavnikih je treba računati na običajne prometne konice, upočasnjen promet z občasnimi zastoji na cestah proti večjim mestom, turističnim krajem, občasna dela, tranzitne oziroma turistične voznike, bolj polna počivališča ter na daljši čas potovanja. Priporočamo ogled prometnega koledarja,” še poroča PIC.

Stanje na ljubljanski obvoznici ob 15.30:

Promet gneča
PROMET.SI

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!