Predsednica: Nujno je, da se zavedamo pomena poštenega plačila

Slovenija 01. Maj 202406:00 > 20:36 12 komentarjev
Nataša Pirc Musar
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

"Ponavljajoče se izkoriščanje zakonodaje s strani tistih, ki so v preteklosti že kršili pravice delavcev, se mora dokončno onemogočiti," je ob prazniku dela povedala predsednica države Nataša Pirc Musar.

“Prvi maj je dan, ki nas opominja na pomembnost delavskih pravic, solidarnosti in enakosti med ljudmi ter na dosežke delavskega gibanja v boju za pravice delavcev po vsem svetu,” je v poslanici ob prazniku dela zapisala predsednica države Nataša Pirc Musar.

Ob tem je dejala, da je v času, ko se soočamo s številnimi izzivi in spremembami, ključno ohraniti spoštovanje do dela in delavcev. “Delo je temelj našega družbenega in gospodarskega življenja ter ključni dejavnik za blaginjo posameznika in skupnosti. Zato je nujno, da se zavedamo pomena poštenega plačila in dostojnih delovnih pogojev za vse delavce,” je še zapisala.

“Ponavljajoče se izkoriščanje zakonodaje s strani tistih, ki so v preteklosti že kršili pravice delavcev, se mora dokončno onemogočiti,” se je zavzela za pravice zaposlenih. V nadaljevanju je poudarila vzpostavitev dialoga in sodelovanja med delavci, delodajalci in drugimi v družbi. “Le s konstruktivnim dialogom in medsebojnim razumevanjem lahko gradimo okolje, ki spodbuja razvoj in blaginjo vseh,” je poudarila.

Ob prazniku dela se je zahvalila vsem, “ki vsak dan s svojim trudom in predanostjo soustvarjate našo družbo, našo državo”. “Bodimo ponosni na svoje delo in se zavzemajmo za njegovo pravično vrednotenje ter ustrezne pogoje za vse,” je zaključila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje