Novo leto na trgih in ulicah bučno pričakalo na tisoče Slovencev (FOTO)

novo leto 2023
BOBO

Po dveh letih epidemije covida-19 in ukrepov smo Slovenci končno spet silvestrovali bolj sproščeno. Novo leto je na ulicah in trgih pričakalo več desettisoč ljudi, ki so se ob ritmih bučne glasbe zabavali vse do jutranjih ur.

V Ljubljani, kjer je potekalo eno največjih silvestrovanj v državi, je toplo vreme privabilo v središče mesta na tisoče ljudi, ki so v novo leto vstopili ob spremljavi edinega ognjemeta v državi, ognjemeta iz Ljubljanskega gradu. Trajal je pet minut, izstrelili so tisoč izstrelkov iz biorazgradljivega materiala.

novo leto 2023 novo leto 2023
BOBO
novo leto 2023 novo leto 2023
BOBO
novo leto 2023 novo leto 2023
BOBO
novo leto 2023 novo leto 2023
BOBO
novo leto 2023 novo leto 2023
BOBO
novo leto 2023 novo leto 2023
BOBO
novo leto 2023 novo leto 2023
BOBO
novo leto 2023 novo leto 2023
BOBO
novo leto 2023 novo leto 2023
BOBO

Marsikje so ognjemet zamenjali konfeti ali laserski in svetlobni šovi. Silvestrovanje na prostem je bilo v prestolnici organizirano na štirih trgih z različno glasbeno ponudbo, od popularne in rock glasbe ter popevk do narodnozabavne glasbe.

Osrednje silvestrovanje je sicer potekalo na Kongresnem trgu, kjer so nastopili Samuel Lucas, Maraaya in Miran Rudan inDesign, a se je obiskovalcev trlo prav na vseh prizoriščih. Glasba je odmevala ne le z odrov, ampak tudi iz lokalov.

V Mariboru se je več tisoč ljudi zbralo na na Trgu Leona Štuklja, kjer je potekalo osrednje silvestrovanje v štajerski prestolnici, ki je tudi silvestrovanje na prostem z najdaljšo tradicijo v državi. V Zavodu za turizem Maribor so že v petek izrazili pričakovanje, da se bo na mariborskem silvestrovanju zabavalo okoli 10.000 obiskovalcev.

Bučno slovo od starega leta: Naj bo srečno, zdravo in zadovoljno 2023!

Množico so ob kuhanem vinu in prigrizkih zabavale skupine Coverlover, BePop, Sebastian in Game over. Vrhunec pa je bil nastop Mariborčana z zimzeleno silvestrski popevko Silvestrski poljub Alfija Nipiča točno opolnoči. Mariborčani so se tradicionalno zbrali tudi na Pohorju in okoliških gričih, na Piramidi in Kalvariji, mesto so, kljub temu, da velikega ognjemeta ni bilo, razsvetlili mnogi manjši.

Veselo tudi drugod po državi

Željni zabave na prostem so zapolnili tudi Glavni trg v Nove mestu, kjer je največje silvestrovanje na Dolenjskem pripravil Zavod Novo mesto, udeležilo pa se ga je nekaj tisoč obiskovalcev. V Novem mestu so novo leto na prostem pričakali tako domačini kot tudi obiskovalci Posavja in Bele Krajine, med obiskovalci pa so bili tudi tujci, je za STA povedala Aleksandra Pavlič iz Zavoda Novo mesto.

Na silvestrovanju v Celju se je medtem po prvih ocenah Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, zbralo okrog 5.500 ljudi.

silvestrovanje
Visit Celje

Sicer pa so organizirana silvestrovanja po državi potekala tudi v gostiščih, zdraviliščih in hotelih, pa tudi v nekaterih planinskih kočah, kjer oskrbniki tudi danes ne bodo počivali, saj je glede na napovedano lepo vreme pričakovati, da se bodo mnogi za začetek novega leta podali v naravo, v hribe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje