Po ljubljanskih ulicah bo kmalu vozilo 10 novih mestnih avtobusov

Slovenija 17. Maj 202217:13 0 komentarjev
LPP

Vozni park Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) bo te dni bogatejši za 10 nizkopodnih in zgibnih avtobusov. Avtobusi na metan so dodatno opremljeni s hibridnim pogonskim sklopom, ki občutno zmanjša porabo goriva in s tem prispeva k čistejšemu okolju, so sporočili iz javnega podjetja LPP.

Trije avtobusi že vozijo, vseh 10 pa bo v uporabi na mestnih linijah LPP do konca tedna. Letos je to druga posodobitev voznega parka, saj so februarja v LPP v promet vključili devet novih medkrajevnih avtobusov.

Najnovejši avtobusi so znamke MAN Lions City Hybrid in v dolžino merijo 18 metrov. So nizkopodni in dostopni tudi osebam z oviranostmi, tišji in udobnejši. Opremljeni so z asistenčnim sistemom, ki pri desnem zavijanju opozarja voznika na možnost trka s pešcem ali kolesarjem, so našteli v LPP.

Avtobuse poganja stisnjeni metan, dodatno pa so opremljeni s hibridnim pogonskim sklopom, ki občutno zmanjša porabo goriva. Prvič je v avtobuse LPP vgrajen sistem start-stop za avtomatski izklop plinskega motorja na postajališčih in pred semaforjem. Avtobusi bodo tako še tišji in brez sproščanja onesnažil, so dodali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!