Po odločitvi v prid Golobu enako obravnavo terja še Ivan Gale

Slovenija 06. Apr 202217:22 > 17:30 4 komentarji
Ivan Gale
BOBO

Poleg Naše dežele in Gibanja Svoboda je od novink na političnem prizorišču v državnem zboru zastopana tudi stranka Ivana Galeta Naša prihodnost. V njenih vrstah je namreč poslanka Violeta Tomić. Kot nam je dejal Gale, njegova stranka od vodstva RTV Slovenija pričakuje, da ji bo omogočena enaka obravnava ter se bo lahko udeleževala soočenj parlamentarnih strank.

Po začasni odredbi upravnega sodišča mora RTV Slovenija Gibanje Svobodo upoštevati kot stranko, ki je zastopana v državnem zboru in ji torej omogočiti sodelovanje na soočenjih skupaj z drugimi parlamentarnimi strankami. Kot je mogoče razbrati iz sporočila Golobove stranke, je upravno sodišče zavzelo stališče, da če je član politične stranke poslanec v državnem zboru, potem ima ta stranka dejansko politično težo, pri čemer je nepomembno, koliko poslancev stranka ima.

Poleg Naše dežele Aleksandre Pivec, ki jo je vodstvo RTV že samo uvrstilo med parlamentarne stranke, in Gibanja Svoboda Roberta Goloba pa je od novoustanovljenih strank v državnem zboru zastopana tudi Naša prihodnost Ivana Galeta. V državnem zboru ima poslanko Violeto Tomić, na volitvah 24. aprila pa bo Naša prihodnost nastopila skupaj s stranko Dobra država.

“V skladu z načelom enake obravnave tudi nam pripada, da se na javni RTV udeležujemo soočenj skupaj s parlamentarnimi strankami,” je prepričan Gale. S to zahtevo se po njegovih besedah Naša prihodnost že obrača na vodstvo javne radiotelevizije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje