Pobeg 89-letne Italijanke z bencinskega servisa v Sloveniji

Slovenija 25. Mar 202415:33 0 komentarjev
Starejši voznik na bencinski čerpalki
Foto: PROFIMEDIA

Pred pol leta se je 89-letna Padovčanka z enega od slovenskih bencinskih servisov odpeljala, ne da bi plačala gorivo. Po mesecih policijske preiskave in iskanja so gospo le našli. Kot pravi, je dolg pripravljena poravnati tudi v Sloveniji.

Septembra lani je 89-letna Italijanka na enem od slovenskih obmejnih bencinskih servisov natočila gorivo, sedla za volan in se odpeljala proti rodni Padovi. Ne da bi plačala gorivo. Kot poroča lokalni časopis Il Mattino di Padova, je gospa slovenskemu bencinskemu servisu ostala dolžna 61,01 evra.

Na bencinskem servisu so pobeg opazili in preverili nadzorne kamere, si izpisali registrsko tablico in zadevo prijavili policiji. Ta je po poročanju časnika za pomoč prosila italijanske kolege. Prosila naj bi jih, da najdejo lastnika vozila in preverijo, ali ni morebiti avtomobila izpred bencinskega servisa odpeljal nekdo drug.

Italijanski policisti so 89-letnico našli, ta pa jim je potrdila, da sta z možem edina, ki ga uporabljata in se z njim včasih odpeljeta v tujino.

O neplačanem gorivu je gospa policistom po pisanju Il Mattina dejala, da je najverjetneje pozabila plačati in da je dolg pripravljena poravnati. “Tudi če bi bilo treba sesti v avto in se odpeljati nazaj v Slovenijo,” je zatrdila.

Na policiji so za N1 dejali, da so taki primeri, ko vozniki z bencinske postaje odpeljejo brez plačila goriva, pogosti. Ker lahko policija tak primer obravnava kot kaznivo dejanje, svetujejo, da so vozniki ob obisku bencinskega servisa pozorni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!