Podelili nagrade 7. festivala kratkega filma FeKK

Kultura 21. Avg 202122:38 > 27. Sep 2021 12:27 0 komentarjev
Fekk, festival kratkega filma
Asiana Jurca Avci

Grand prix 7. festivala kratkega filma (FeKK), ki se je danes končal v Ljubljani, je mednarodna žirija namenila eksperimentalnemu filmu z naslovom www.s-n-d.si slovenske režiserke Sare Bezovšek. "Vulkanski izbruh digitalnih podob gledalca popelje globlje v kruto realnost našega sodobnega sveta," piše v utemeljitvi.

V programu FeKK SLO je mednarodna žirija nagradila slovenski eksperimentalni film “Magični grad” je tu režiserke Ester Ivakič. Posebno omembo pa si je v tej kategoriji prislužil slovenski igrani film “Sestre” režiserke Katarine Rešek – Kukla.

Zmagovalni film programa FeKK BAL je srbski igrani film “Armadila” režiserke Gorane Jovanović. Posebno omembo pa je mednarodna žirija namenila filmoma “Mikrokaseta – najmanjša kaseta, kar sem jih videl”, pod katerega sta se podpisala Igor Bezinović in Ivana Pipal iz Hrvaške in Srbije, ter “Kako sem premagal lepilo in bron” srbsko-nemškega režiserja Vladimirja Vulevića.

Podelili so še nagrade žirije filmskih kritikov. V programu FeKK SLO jo je prejel nizozemsko-slovenski dokumentarni film Katarine Jazbec “You Can’t Automate Me”, v programu FeKK BAL pa igrani fiction film “Emilia Hosu ima HIV” romunske režiserke Ioane Paun. Nagrado ostrenje pogleda je žirija filmskih kritikov prisodila slovenskemu dokumentarnemu filmu “Komaj čakam, da prideš” režiserja Tomaža Groma.

Letošnja izdaja festivala Fekk je od 16. avgusta na sedmih lokacijah po Ljubljani ponudila več kot 130 kratkih filmov iz 34 držav.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!