Podlasica pregrizla napeljavo na merilni postaji na Kredarici

Slovenija 09. Jun 202217:54 > 17:54 0 komentarjev
Kredarica
PROFIMEDIA

Iz Agencije za okolje in prostor so sporočili, da so konec marca na samodejni postaji na Kredarici zabeležili izpad meritev temperature in vlažnosti zraka. Razlog za to je bila podlasica. Napako so danes odpravili.

Od 22. marca so imeli meteorologi Agencije za okolje (Arso) na samodejni postaji na Kredarici izpad meritev temperature in vlažnosti zraka. “Razlog je bila podlasica, ki si je ob pomanjkanju hrane v visokogorju postregla kar z napeljavo instrumentov. Ker snega na Kredarici ni več, je bila napaka danes odpravljena,” so ob tem dodali.

Merilna postaja na Kredarici je sicer edina visokogorska meteorološka postaja, ki leži v severozahodnem delu države v osrčju Julijskih Alp na nadmorski višini 2.514 metrov. Meritve na Kredarici potekajo neprekinjeno od avgusta 1954. Prve štiri mesece je bila postaja podnebna, od januarja 1955 pa je glavna ali postaja 1. reda z najširšim naborom meteoroloških meritev in opazovanj. Od septembra 1994 je na Kredarici tudi samodejna meteorološka postaja, poročajo na Arsu. 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!