Podžupan Kopra vozil pijan, župan Bržan njegovega odstopa vseeno ni sprejel

Slovenija 18. Apr 202310:07
Janez Starman
Mestna občina Koper

Koprski podžupan Janez Starman je zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno ostal brez vozniškega dovoljenja. Kako se je na to odzval koprski župan Aleš Bržan? "Vem, da bom nekatere izmed vas s svojo odločitvijo razočaral in celo razjezil," je v odzivu na Facebooku zapisal Bržan.

Koprski podžupan Janez Starman je začasno ostal brez vozniškega dovoljenja, saj je alkotest pokazal preveliko vsebnost alkohola, poročajo Primorske novice.

Kot je v odzivu na Facebooku zapisal koprski župan Aleš Bržan, ga je Starman o tem obvestil v nedeljo. Čeprav se mu je podžupan Starman za prekršek opravičil in za svojo napako prevzel polno odgovornost ter ponudil možnost odstopa, se Bržan za prekinitev sodelovanja ni odločil. “Vem, da bom nekatere izmed vas s to svojo odločitvijo razočaral in celo razjezil, še zlasti v sedanji kulturi izključevanja, ki posameznikom ne dopušča več zmotljivosti,” je pojasnil Bržan in dodal, da se zaradi ene napake ni pripravljen odpovedati, kot je zapisal, izvrstnemu podžupanu in sodelavcu, ki je v zadnjih štirih letih pomembno prispeval k uspešnemu delovanju občine in aktivno sodeluje v številnih projektih, ki jih bodo izpeljali v tem mandatu.

Kot je še dodal koprski župan Bržan, s svojo odločitvijo ne želi zmanjšati teže Starmanovega prekrška, za katerega mora biti in bo ustrezno kaznovan. “Od svojih sodelavcev tudi v njihovem prostem času pričakujem boljšo presojo. Prepričan pa sem, da gre za napako, ki je ne bo ponovil, in da bo svoje delo tudi v prihodnje opravljal zelo kakovostno,” je v odzivu še zapisal Bržan.

Aleš Bržan
BOBO (Starman je ponudil možnost odstopa, a se koprski župan Aleš Bržan za prekinitev sodelovanja ni odločil.)

Kot je zapisano na spletni strani Mestne občine Koper, je bil Starman za koprskega podžupana imenovan februarja leta 2021, in sicer za pravne zadeve, izvensodno reševanje sporov in vodenje projektov. V občinski svet je bil kot kandidat na Listi Aleša Bržana izvoljen decembra 2018. Po Bržanovi zmagi na lanskih lokalnih volitvah je Starman ostal na mestu podžupana, svojo funkcijo pa opravlja nepoklicno.

Starman je tudi predsednik Odvetniške zbornice Slovenije (OZS). Ob prošnji za komentar so v zbornici za N1 sporočili, da se bodo odzvali po seznanitvi in sprejemu stališča upravnega odbora zbornice.

Spomnimo, da je v prejšnjem Bržanovem mandatu leta 2019 brez vozniškega dovoljenja ostal tudi takratni podžupan za šport Patrik Peroša, ki je močno pijan prevozil dobrih 20 kilometrov po primorski avtocesti v nasprotno smer. Peroša je takrat ponudil odstop, Bržan pa ga je sprejel.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.