Pogoj PCT ne bo več potreben za delavce na domu in na odprtih delih črpalk

Koronavirus 23. Sep 202121:03 > 21:20 3 komentarji
strokovnas
PROFIMEDIA

Vlada je na dopisni seji spremenila pravila izpolnjevanja pogoja PCT. Spremembe zadevajo delavce, ki delo opravljajo na domu, in bencinske servise.

Spremenjen vladni odlok določa, da delavcem, ki delo opravljajo doma, ni treba izpolnjevati pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v času, ko opravljajo delo doma, je vlada zapisala v sporočilu za javnost po dopisni seji.

Spremenjen vladni odlok uvaja tudi spremembe pravil glede bencinskih servisov. Pri oskrbi na bencinskih servisih je treba po novem izpolnjevati pogoj PCT le, če uporabljajo storitve oziroma kupujejo blago v zaprtih prostorih.

“Bencinski servisi zagotavljajo varno izvajanje dejavnosti brez neposrednih stikov na vseh odprtih prostorih in krajih, v širšem smislu pa je preskrba z motornimi gorivi tudi sestavina upravljanja kritične infrastrukture pri preskrbi z energenti,” so še sporočili z vlade.

Ob izpolnjevanju pogoja PCT brez mask na športnih vadbah

Vlada je na dopisni seji prav tako odločila, da se športna vadba lahko izvaja brez uporabe zaščitne maske, pri čemer ni treba zagotavljati medosebne razdalje, izvaja pa se lahko na odprtih ali v zaprtih prostorih ali krajih. Nova izjema od uporabe zaščitne maske je dovoljena pod pogojem, da osebe izpolnjujejo pogoj PCT. Mlajšim od 15 let tega pogoja ni treba izpolnjevati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje