Pohodnik na območju Prisojnika padel 20 metrov v globino

Slovenija 14. Avg 202314:23 0 komentarjev
PU Nova Gorica

Pohodnik je v nedeljo na bovški strani Prisojnika izgubil ravnotežje in omahnil 20 metrov v dolino, po kotaljenju po skalah je huje poškodovan obležal. Pohodnika so s helikopterjem prepeljali v bližnjo zdravstveno ustanovo. Policija opozarja na dodatno pazljivost.

Letalska policijska enota je z dežurno ekipo gorskih reševalcev (GRZS) v nedeljo posredovala na območju Prisojnika na bovški strani, obravnavali so hujši padec pohodnika, ki se je po Slovenski poti z gore vračal na Vršič.

Pohodnik je na zahtevni označeni poti izgubil ravnotežje in omahnil 20 metrov v dolino. Po kotaljenju po skalah in huje poškodovan obležal. Hodil je sam. Prvo pomoč so mu nudili drugi pohodniki, ki so na številko 112 tudi prijavili nesrečo. Pohodnik, slovenski državljan, je bil s helikopterjem odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Policija poziva k ustrezni pripravi na turo in veliki odgovornosti vsakega posameznika, ki naj pazi na vsakem koraku.

“Tveganje v gorah mora vsak pri sebi zmanjšati karseda, to pa pomeni, da mora izbrati tako turo, ki jo z opremo, ki jo ima, lahko opravi brez posebnih težav. Hoditi je treba v družbi z vsaj še eno osebo, domači ali kdo drug pa naj bo seznanjen, kam gremo, s kom in kakšna je dinamika ture. Četudi bo priprava popolna, je treba vzeti v zakup, da bo nekaj tveganja še vedno ostalo. Zato bodite tudi maksimalno odgovorni in previdni,” svetuje policija.

Policisti še opozarjajo, da so številne začetne točke zaradi nedavnih poplav zaprte. Zaradi poškodovane infrastrukture pa reševanje lahko poteka bistveno dlje, kot to traja v normalnih okoliščinah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!