Policija išče moškega, ki je na nedeljski tekmi vrgel pirotehnični izdelek

Slovenija 20. Feb 202415:42 5 komentarjev
Tekma v Fazaneriji
Tekma v Fazaneriji (Foto: Uroš Skaza)

Murskosoboški policisti iščejo moškega, ki je na nedeljski tekmi med Muro in Mariborom na igrišče vrgel pirotehnični izdelek in s tem poškodoval sedem ljudi.

Nedeljski prekmursko-štajerski derbi v Fazaneriji je zaznamoval navijaški incident, ko je s tribun ob rob igrišča priletelo pirotehnično sredstvo, imenovano “topovski udar”. Na Policijski upravi Murska Sobota so povedali, da je bilo na tekmi skupaj poškodovanih sedem oseb – poleg otroka še pet igralcev NŠ Mura in kondicijski trener – dva izmed njih sta predvidoma poškodovana huje, štirje pa lažje.

Policisti so danes sporočili, da iščejo moškega, ki je iz sektorja, namenjenega organizirani navijaški skupini Viole, proti igrišču vrgel pirotehnični izdelek.

Pozivajo vse, ki bi razpolagali z informacijo o osebi, ki je odvrgla pirotehnični izdelek na igrišče, oziroma s posnetkom detonacije ali storilca, da o tem obvestijo policijo na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Med tekmo prve lige Telemach, na kateri sta se merila Mura in Maribor, je v nedeljo iz navijaškega sektorja mariborskih Viol ob rob igrišča, kjer so se ogrevali Murini igralci, poletela pirotehnika in poškodovala sedem ljudi, med njimi celo otroka, ki je ob igrišču pobiral žoge.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje