Policija opozarja: Bodite pozorni na sporočila različnih bank

Slovenija 06. Jan 202311:50 0 komentarjev
telefon
PROFIMEDIA

V sporočilih se pošiljatelji izdajajo kot pošiljatelji banke ali druge zunanje institucije in prejemnike sporočil vodijo na lažno spletno stran. V sporočilih običajno napišejo, da je kartica prejemnika blokirana, da gre za izboljšanje varnostnih ukrepov in drugo. Lažna spletna stran pa zahteva obvezno potrditev z vnosom osebnih in kartičnih podatkov, so v sporočilu za javnost zapisali na PU Celje.

Policisti opozarjajo na povečano število lažnih sporočil v imenu različnih bank, v katerih prejemnika usmerjajo na lažno spletno stran, ki zahteva vnos osebnih ali kartičnih podatkov. Tako pridobljene podatke nato zlorabijo za nepooblaščena plačila, predvsem na tujih spletnih straneh, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Policisti prejemnike takšnih sporočil pozivajo, naj ne odpirajo povezave v sporočilu in naj sporočilo takoj izbrišejo. Če so v lažno spletno banko že vnesli svoje identifikacijske podatke, naj nemudoma stopijo v stik s kontaktnim centrom svoje banke ali s svojim osebnim bančnikom in kartico blokirajo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!