Policija opozarja: na delu drzni tatovi, ki splezajo celo v višja nadstropja

Slovenija 17. Avg 202313:10 2 komentarja
vlom
Foto: PROFIMEDIA

Na policijsko postajo Izola je moški zjutraj prinesel torbico, ki jo je našel v travi. Policisti so torbico oškodovanki vrnili, ki pa je šele takrat ugotovila, da ji jo je nekdo ukradel, so sporočili iz Policijske uprave Koper. "Zvečer jo je namreč pustila na hodniku hiše, od koder jo je, medtem ko so lastniki spali, nekdo ukradel." A ne gre za osamljen primer, možje v modrem namreč nočne drzne tatvine zaznavajo na območju Izole, Kopra, Portoroža in Postojne, tatovi pa so tako predrzni, da do oken ali balkonov stanovanj, ki so v višjih nadstropjih, celo splezajo.

Policisti večje število drznih tatvin iz stanovanj in stanovanjskih hiš opažajo v zadnjem mesecu. Storilci so na delu ponoči, ko oškodovanci spijo, v notranjost pa vstopijo skozi odprta okna, odklenjena vhodna ali balkonska vrata.

Kradejo torbice, denarnice z gotovino, bančne kartice, telefone in drugo. “Pri tem storilci vstopajo tudi v stanovanja v višjih nadstropjih tako, da do oken ali balkonov splezajo,” opozarjajo na Policijski upravi Koper.

Poudarjajo, da tako kot pri drugih kaznivih dejanjih s področja premoženjske kriminalitete, lahko občani, da ne bi postali žrtev tatvine, veliko storijo že sami. Okna naj kljub vročini zaprejo, vrata zaklenejo, vrednih predmetov naj ne puščajo na vidnih mestih. “Denarja in dragocenosti, zlasti v večjih zneskih, naj ne hranijo v domačih ali lastnih poslovnih objektih, če pa že, naj za to izberejo ustrezne sefe,” pravijo.

Če storilce občani opazijo, še pozivajo na PU Koper, naj nemudoma obvestijo policiste na interventno telefonsko številko 113, si poskušajo čim bolje zapomniti, kako so bili videti in kam so zbežali. “Če postanejo oškodovanci takšnih kaznivih dejanj, je o tem treba takoj obvestiti policijo na 113 in nuditi koristne podatke, do njihovega prihoda pa kraja vloma ni dobro spreminjati.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje