Policija opozarja: po novem letu se bo spremenil režim prehoda meje s Hrvaško

Slovenija 28. Dec 202217:02 > 29. Dec 2022 10:12 1 komentar
Hrvaška meja
PROFIMEDIA

Ker bo Hrvaška z novim letom vstopila v schengensko območje, se bo takrat spremenil način prestopa državne meje. Na nekdanjih mejnih prehodih bodo vzpostavili začasno prometno signalizacijo.

Hrvaška bo z začetkom prihodnjega leta vstopila v schengensko območje. Slovenski policisti ob tem opozarjajo, da se bo takrat spremenil režim prehoda državne meje. Kot so pojasnili, se na kopenski meji med Slovenijo in Hrvaško odpravlja nadzor, na mejnih prehodih pa bo omogočen prost pretok prometa.

To pomeni, da bodo lahko vsi potniki, ki izpolnjujejo pogoje (imajo veljavni osebni dokument za prehod meje), mejo med državama po 1. januarju 2023 prestopili kjerkoli.

Na mejnih prehodih pa bodo postavili začasno prometno signalizacijo. Začasen prometni režim bo omogočal varno in čim bolj tekoče prečkanje meje, ne da bi se bilo treba pri tem ustaviti, so pojasnili na policiji.

Voznike ob tem pozivajo, naj upoštevajo prometno signalizacijo in naj bodo še posebej previdni pri vožnji na območjih nekdanjih mejnih prehodov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje