Policija preiskuje smrt stanovalca Doma na Krasu

Slovenija 31. Mar 202315:11
Policijsko vozilo
Policija

Kriminalisti preiskujejo smrt moškega, ki je v nedeljo popoldan umrl v Domu na Krasu. Po ogledu zdravnika za zdaj ni suma na smrt v sumljivih okoliščinah.

Kriminalisti preiskujejo smrt moškega, ki je v nedeljo popoldan umrl v Domu na Krasu, so za STA potrdili na Policijski upravi (PU) Koper. Kot je za STA povedala vršilka dolžnosti direktorja Doma na Krasu Nevenka Ražman, so o smrti stanovalca obvestili zdravnika, ki je po ogledu potrdil smrt, ob tem pa ni bilo govora o sumljivih okoliščinah.

Zdravnik je za umrlega odredil obdukcijo, kar sicer stori v vseh primerih smrti stanovalcev doma.

Ražman je povedala še, da ji je vprašanje o smrti stanovalca najprej zastavil eden od članov sveta zavoda, ki mu je pojasnila, da z zdravniško dokumentacijo pokojnika ne razpolaga. Slednji je nato verjetno oddal tudi prijavo na policijo, policisti so jih tudi že obiskali, je pojasnila.

Umrli stanovalec je prebival v domu v Dutovljah, in ne v kateri izmed stanovanjskih skupnosti. V domu je sicer trenutno okrog 110 stanovalcev.

Prijavo o domnevno sumljivi smrti stanovalca Doma na Krasu, o kateri je poročal Radio Slovenija, je za STA potrdila tudi tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.