Policist: Abramova sem našel v objemu Sarine mame, Sara je ležala na tleh

Slovenija 08. Nov 202214:42 1 komentar
Sebastien Abramov
Lili Pušnik/STA

V Celju se je danes nadaljevalo sojenje Sebastienu Abramovu, ki mu očitajo umor nekdanjega dekleta Sare Veber, ki se je zgodil pred sedmimi leti. V obravnavi so zaslišali sorodnike pokojnice.

Na celjskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber marca 2015. Sodni senat je tokrat zaslišal štiri sorodnike Sare Veber, medtem ko tudi danes na sodišče ni prišlo Abramovo dekle Julija Adlešič, čeprav je bila vabljena kot priča.

Kot je povedal policist, ki je prišel na kraj dogodka, je Abramova našel v objemu Sarine mame, Sara pa je ležala na tleh. Ocenil je, da je bil Abramov vidno pretresen, govoril je, da bo sebe ubil, če bo Sara umrla. Po njegovih besedah je zdravnik Abramovu dal pomirjevalo, da se je umiril, saj je bil zelo vznemirjen in ni znal razložiti, kaj se je sploh zgodilo.

Sarina teta je povedala, da jo je brat poklical in ji rekel, da je Abramov ponesreči ustrelil Saro in je ta umrla. Potem se je skupaj z možem odpeljala pred hišo Vebrovih, vendar noter nista smela vstopiti. Izvedela sta, da se je Abramovu puška sprožila. Dejala je tudi, da sta imela Abramov in Sara ljubeč odnos in da jo je Abramov imel rad. Dodala je še, da naj bi Abramova policija po dogodku odpeljala v Psihiatrično bolnišnico Vojnik.

Njen mož je pojasnil, da je dogajanje pred hišo Vebrovih spremljal bolj od daleč, saj je srčni bolnik. Sarin oče je bil po njegovih besedah razburjen in je jokal. Sara je bila zanj tiho dekle, ni pa nikdar slišal, da bi se z Abramovom kadar koli skregala.

Sestra Sarine mame je dejala, da jo je poklical Sarin oče in povedal, da Sare ni več, saj jo je Abramov nenamerno ustrelil. Ko se je zgodila zadeva odrezana roka, so Sarini sorodniki začeli razmišljati, ali jo je Abramov res ustrelil nenamerno. Poudarila je tudi, da je Abramov na Sarin pogreb prišel pod vplivom zdravil.

Sebastien Abramov
BOBO

Policijska preiskava smrti Vebrove leta 2015 je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Sare Veber v celjskem priporu, zanika obtožbe. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev.

Abramov je bil lani novembra sicer skupaj s svojima staršema in Julijo Adlešič že obsojen v zadevi odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo. Starša Adlešič sta na zadnji obravnavi pričala, da je Abramov zvezo z njuno hčerjo začel leta 2013, kar pomeni, da je bil dve leti istočasno v zvezi s Saro in Julijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje